Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da sürücüler kesilen cezalara anlam veremiyor

Özel Haber

Samsun ve tüm Türkiye’de geçtiğimiz günlerde başlatılan araçlardaki cam filmine yönelik ceza uygulaması Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinde de devam ediyor.

Samsun Haber - Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, araçlarında cam filmi bulunan sürücülere yönelik ceza uygulamalarına start vermişti. Devam eden uygulamalarda, emniyet kemeri ve cam filmi kontrolleri arttırıldı. Öte yandan da Samsunlu araç sürücüleri kesilen cezaların çok anlamsız olduğunu savunuyor.

“Cam filmleri bir evin perdesi gibidir”

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nün daha önce araçta ki filmleri serbest ettiklerini ancak ardından filmlerin tekrardan sökmelerinin çak anlamsız olduğunu savunan Samsunlu araç sahipleri kullandıkları araçlarında takılı olan filmlerin bir evin camlarında ki perdeye eş değer olduğunu söylüyor. Samsun’da yaklaşık on araçtan beşinde film takılı olduğunu söyleyen sürücüler, madem film yasaktı neden daha önce serbest bıraktınız diye kesilen 400 TL’lik cezaları çok buluyor. Trafik polisi ekiplerinin kestiği cezalara olumsuz düşünen vatandaşların yanı sıra olumlu yönden bakan sürücülerin sayısı da oldukça fazla. Cezalara olumlu yönden bakan sürücüler, “Bir aracın içinde ne var ne yok görülebilmeli” diyor.

Haber: Ekrem BİRCAN

Kamera: Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.