Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da servisler kaldırıldı! Büyükşehir devreye girdi

Özel Haber

Otobüs firmalarının ücretsiz servisleri kaldırmasıyla ilgili Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali otogar Müdürü Sönmez Yalçın, “Servisler kaldırıldıktan sonra mağduriyet olmaması için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin şehrin her yerinden kalkan ve otogara gelen otobüsleri devreye soktu” dedi.

Samsun Haber - Samsun Şehirlerarası Otobüs Terminali otogar Müdürü Sönmez Yalçın, otobüs firmalarının ücretsiz servisleri kaldırmasıyla ilgili Samsunhaber.com’a önemli açıklamalarda bulundu.

“Sistemsel olarak sıkıntı yaşanmış olabilir”

Otogardaki sistemin yeni olduğunu belirten Otogar Müdürü Sönmez Yalçın, “Otobüs firmalarının giderleri çok fazla olmaya başlamıştı ve otobüs firmaları da bu giderleri minimuma indirmek amacıyla bazı tedbirler almak durumunda kaldılar. Türkiye’de tüm illere yayılmaya başladı. Servis giderleri ise büyük bir masraftan oluşuyordu. Bu giderleri nispeten azaltmak en azından minimuma indirmek amacıyla otobüs firmaları ücretsiz servisler kaldırıldı. Servisler kaldırıldıktan sonra mağduriyet olmaması için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin şehrin her yerinden kalkan ve otogara gelen otobüsleri devreye soktu. Otogarda 24 saat hizmet veren otobüs ve dolmuşlar var. T1, T2, T3, T4 olmak üzere 4 hat üzerinden dolmuşlar otogarda hizmet vermektedir. Otogarda bu zamana kadar herhangi bir mağduriyet yaşanmadı. Daha çok yeni olduğu için bazen sistemsel olarak sıkıntı yaşanmış olabilir. Otogardaki bu sistem daha yeni oturuyor diyebiliriz. Burada büyük bir şekilde sıkıntı yaşandığı zaman duruma el atıp hallediyoruz” diye ifade etti.

Müberra TAŞÇI/ Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.