Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da otobüs şoförlerini çileden çıkartan manzara

Özel Haber

Samsun’da Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplu taşıma hizmeti veren SAMULAŞ ve özel halk otobüslerinin ortak bir derdi var. Durak alanları diğer taşıtlar tarafından işgal edilerek yolculara ve otobüs şoförlerine zor anlar yaşatıyor.

Samsun Haber – Samsun’da SAMULAŞ ve Büyükşehir Belediyesi bünyesinde toplu taşıma hizmeti veren otobüs şoförlerine otobüs duraklarını park alanı olarak kullanan kişiler zor anlar yaşatıyor. Samsun’da her gün yaşanan artık alışılır hale gelmiş bu durum karşısında otobüs şoförleri tepki dahi gösteremeyip ortaya çıkan bu durum karşısında seyirci kalmakla yetiniyor.

“Göz göre göre çile çektiriyorlar”

Yolcu almak için otobüs durağına yaklaşan ve her defasında aynı manzarayla karşı karşıya gelen altı yıllık otobüs şoförü Gürses Kaya, “Yolcu almak için duraklara yaklaşmak istiyoruz. Ancak hususi araçlar bizim yolcu alacağımız durak alanlarına ya araçlarını park ediyorlar ya da indi bindi yapıyorlar. Yoğun trafikte arka tarafımız zaten sıkışıyor. Araca binmek isteyen gerçekten zor durumda kalıyor. Bu yolcuların içinde engelli, hamile, yaşlılar var. Bu bilinçsizliği yapan insanlar yolculara zor anlar yaşatıyor. Bu durum akşam saatlerinde daha sıklıkla yaşanıyor. Yol ortasında yolcu alıyoruz. Kaza meydana gelmesi an meselesi” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.