Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da o ilçe il olmak istiyor: Kampanya başlattılar

Özel Haber

Samsun'da bulunan bir ilçe yıllardır il olmak için bekliyor. Son olarak ilçede bulunan vatandaşlar il olmak için kampanya başlattı.

Samsun haber - Samsun'un ilçesi olan ve Karadeniz'e 20 kilometre uzaklıktaki Bafra yıllardır ilk olmak için bekliyor. 2016 sayımlarına göre 144 bin 465 nüfusuna sayıp olan ilçe 175 kilometre kare alan üzerinde bulunuyor. Türkiye'nin en ünlü sulak alanlarına sahip olan Bafra ilçesinin tarihi M.Ö. 521'li yıllara dayanıyor.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Yıllardır il olmak için çeşitli girişimlerde bulunan Bafralı yöneticiler bir türlü başarılı olamadı. Son olarak Bafralı bir grup vatandaş Bafra İl Olsun Hareketi'ni başlattı. Sosyal medyada paylaşımlarda bulunan grup yakın zamanda siyasiler tarafından ilçede basın açıklaması yapılacağını ekledi. İlçede bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının da imza toplayarak kampanyaya destek vereceği öğrenildi.

"BAFRA İL OLMAYI HAK EDİYOR"

Samsun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Hayrul Kayar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Bafra yıllardır plakasını almış, il olmak için bekleyen bir ilçemiz. Bafra il olmayı hak ediyor" dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.