Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da o doktordan flaş açıklama

Özel Haber

Samsun’da özel bir hastanede görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nihat Akçay, hasta yakını tarafından hakkında yapılan iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Samsun haber - Samsun’da özel bir hastanede görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nihat Akçay, geçtiğimiz günlerde bir hasta yakınının hakkın yaptığı iddialarla ilgili açıklama yaptı. 

96 yaşındaki hasta Fatma Güneş’e yapılan müdahaleyi Samsunhaber.com’a ulaştıran Doktor Nihat Akçay, “Fatma Güneş 96 yaşında hasta 14.09.2017 tarihinde akşam saatlerinde Göğüs ağrısı,Nefes darlığı yakınmaları ,Akut mıyokard enfarktüsü ve Akut akciğer ödemi tanıları ile 112 tarafından Acil Polikliniğimize getirildi. Hasta hemen Koroner Yoğun Bakım ünitesine alınarak değerlendirildi. Medikal tedavisi düzenlendi.Tetkiklerde Troponın değeri yüksek bulundu. Troponın :6,56-Üre:70-Kreatının :1,62 gözlendi. EKG'de D3 aVf-V3-V6'DA ST değişiklikleri olduğu görüldü. Hasta ortopneik (düz yatamaz-oturur vaziyette)dispneik ve taşikardik idi.Nefes darlığı ile birlikte göğüs ağrısı yakınması da mevcut olan hastanın soğuk terlemesi vardı. Dinlemekle her iki akciğerde yaygın ralleri ve ronkusleri mevcut idi. Akut Mıyokard Enfarktusu tanılı hastada Akut Akciğer Ödemi tablosu hakimdi. Hikayesinde Kalp Yetmezliği+Hipertansıyon+Renal yetmezlik bulunan hastada takdir edersiniz ki bu kadar tanının bir araya gelmiş olması yüksek mortalite oranları ile ilişkilidir. Sadece Akut Akciğer Ödeminde bile %50'lere varan mortalite oranlarının varlığı bile hastanın durumunun ciddiyetini anlamakta bizlere yardımcı olmaktadır” dedi.

“HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYORDU”

Hasta yakınlarına hastanın kalp krizi geçirmekte olduğu ve Kalp Yetmezliği neticesi Akut Akciğer Ödemi tablosu geliştiği ve hayati tehlikesinin bulunduğu tedavisine Koroner Yoğun Bakım Ünitesinde devam edileceğinin ifade edildiğini aktaran Doktor Akçay, “Hasta kardiyak açıdan eğer stabilize edilir ve göğüs ağrısı yakınması geçmez ise hastaya Koroner Anjiyografi işlemi gerekebileceği ve bu konuda rızalarının gerekli olduğu bunun için onam formu imzasına ihtiyaç bulunduğu bizzat benim tarafımdan hasta yakınlarına ifade edildi” diye aktardı.

SÖZLÜ TACİZ İDDİASI

Hasta yakınları tarafından kendisinin sözlü taciz edildiğini iddia eden Doktor Akçay, “Hasta yakınlarının ruhsal durumu gözetlenebildiği kadarı ile pek sağlıklı değildir. Hasta yakınları ajite, telaşlı, sinirli İdi. Hastamızın başına bir iş gelirse sorumlusu sizlersiniz gibi tarafımıza hakaretvari sözlü taciz ve saldırıda dahi bulundular. Ben tüm bu sözlü taciz ve hakaretlere karşın sükunetimi muhafaza ederek ettiğim yemine bağlı kalarak hekimlik görevimi yerine getirdim” şeklinde konuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Doktor Nihat Akçay, yaptığı açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

Ertesi günün sabahında hastamız kardiyak açıdan daha stabilize ve Akciğer Ödemi tablosu düzelmişti. Ancak göğüs ağrısı yakınması devam etmekteydi. Hasta yakınlarına durum anlatıldı ve onay verir iseler hastaya Koroner Anjiyografi işlemi gerektiği ve göğüs ağrısı yakınması devam ettiği için işleme alacağımızı açık olarak ifade ettim. Koroner Anjiyografi işleminin riskleri detaylı olarak hasta yakınlarına anlatıldı. Ardından Koroner-KVC sorumlu hemşiremiz tarafından tarafıma onam formunun imzalandığı ifade edilmesi üzerine hasta Koroner Anjiyografi işlemine alındı.

Koroner Anjiyografi işlemi esnasında hastaya azami özen ve ihtimam gösterilerek renal yetmezlik ve kalp yetmezliğide göz önüne alınarak asgari opak madde kullanılarak koroner damarlar görüntülendi. Azami hız ve dikkat ile iki koroner damardaki 3 (üç) kritik darlığa restenoz oranları son derece düşük olan 3 (üç) adet yeni nesil ilaç salınımlı stent ile başarılı PCI işlemi uygulandı. Hastada herhangi bir komplikasyon gelişmedi. Hastada şuur açık, koopere idi. Koroner Anjiyografi sonrası yakınlarına gösterildi. Koroner yoğun bakım ünitesine alınarak yoğun medikal tedavi ile takibine devam edildi. Hasta için Dahiliye-Anestezi ve Göğüs hastalıklarının görüşlerine başvuruldu. Hasta Hipotansiyon ve Renal yetmezlik açısından inotropik tedavi ile desteklendi.


Hasta yoğun medikal tedavi ile Yoğun bakım ünitesinde sıkı takip altında iken hastada ani olarak solunum arresti gelişti.Hasta derhal entübe edilerek respiratöre bağlandı. Ardından hastada kardiyak arrest gelişti. Kardiyo pulmoner Resüsitasyon uygulandı ve hasta geri döndü.

Takip altında tekrar kardiyak arrest gelişen hastaya CPR tekrarlandı. Ancak hasta tüm müdahalelere rağmen dönmedi ve hayatını kaybetti.

Neticede hasta tarafımıza 112 ile getirilen yüksek riskli bir hasta olup takip ve tedavisinde modern tıbbın tüm olanakları sonuna kadar kullanılmıştır.

Hastanın takip ve tedavisinde hasta yakınları her aşamada en teferruatlı bir şekilde bilgilendirilip aydınlatılmış ve onamları alınmıştır.

Hasta kalp harici rahatsızlıkları açısından ilgili branşlarla konsülte edilip ,görüşleri tarafımızdan alınmış olup renal yetmezlik açısından üre-kreatinin değerleri solunum yetersizliği açısından oksijen saturasyonları sıkı takip edilmiştir.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.