Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da en çok kaza o ilçelerde yaşanıyor

Özel Haber

Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dursun Kavuran, yaşanan trafik kazalarının yoğun olduğu bölgeler hakkında,  “Samsun’da trafik kazalarının yaşandığı ilçeler Atakum, İlkadım ve Canik’te ki Bulvar yolu üzerinde yaşanmaktadır” dedi.

Samsun haber - Samsun Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Dursun Kavuran, yaşanan trafik kazalarının yoğunluğu ile ilgili olarak, “Samsun şehir merkezinde meydana gelen kazaların hemen hemen yüzde 80’i kavşaklarda meydana gelmektedir. Bunların da çoğu trafik kurallarına uyulmamaktadır. Aslında Samsun merkezde yaklaşık 260 bin civarında araç bulunmaktadır. Şehrin coğrafi konumunda olsun, yol konumundan ve otopark sorunundan olsun bu kadar kapasiteyi kaldırabilecek güce sahip değil. Bu nedenle de Samsun’da ki araçların fazlalığı trafik kazalarının da bazı yerlerde yoğunlaşmasına neden olmaktadır. Her ne kadar Samsun’da ölümlü kazalar azaldıysa da yaralamalı ve hasarlı kazalar oldukça çoğalmaktadır. Bu da Emniyet Müdürlüğüyle değil de vatandaşların maddi hasarlı kazalarda kendi aralarında tutmuş oldukları tutanakla tespit edilmekte” diye konuştu.

“Yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar dahi olsa zarar vermektedir”

Atakum ve İlkadım İlçelerinde trafik kazalarının yoğun olduğu bölgelerden bahseden Kavuran, “Bunları böyle ilçelerimiz bazında değerlendirecek olursak İlkadım Bölgesinde, Atatürk, Yüzüncü Yıl Bulvarı,  İlkadım Bulvarı ve Canik’te daha çok yoğunluğa neden olmakta. Işıklı olan kavşaklarda daha az kaza olurken ışıksız olan kavşaklarda daha çok kazalar görülmektedir. Atatürk Bulvarı, Yüzüncü Yıl Bulvarı ve İlkadım Bulvarı, Canik’te daha çok yoğunluğa neden olmaktadır. Samsun’da trafik kazalarının yaşandığı ilçeler Atakum, İlkadım ve Canik’te ki Bulvar yolu üzerinde yaşanmaktadır. Atakum’da ise yine Atatürk Bulvarı, Cağaloğlu Bulvarı ve Recep Tayyip Erdoğan Bulvarları üzerinde kesinlikle en çok yoğun olarak trafik kazalarının yaşandığı yerler. Buralardaki kontrolsüz kavşaklarda meydana gelmektedir. Kontrollü kavşaklarda da vatandaşlarımızın kurallara uymadığından meydana geliyor. Bu konular üzerinde de aşırı derecede yoğun kazalar oluyor. Her ne kadar ölümcül olmasa dahi yaralamalı ve maddi hasarlı kazalar dahi olsa ülkemize zarar vermektedir” şeklinde ifade etti.

“Hata yapan araçlar kaza yaparlar”

Canik’te ise önemli birkaç kavşaktan bahseden Kavuran, “Canik tarafında ise, İlkadım Bulvarının gittiği yön, üst geçit ve bilhassa Canik’teki göbekte çok yönlü bir göbek olduğu için orada vatandaşlarımızın ışıklara bazen uymamaları veya sarı ışık yanar yanmaz harekete geçmeleri kazalara neden olmaktadır. Bu konularda da çok dikkatli olunması gerekiyor. Ayrıca bugün Atatürk Bulvarı üzerinde Tekkeköy Kirazlık Sanayi istikametine giden yolda yaklaşık günde 60 bin araç devam etmektedir. Ayı şekilde Sinop istikametinden de 50 bin civarında ve Ankara istikametinde de bu civarlarda araç gidip gelmektedir. Bu esnada trafik kurallarına uymayan veya aşırı hız, hatalı sollama gibi kırmızı ışık ihlali gibi hata yapan araçlar kaza yaparlar. Okulların ve mesailerin çıkış saatinde daha çok dikkat edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.