Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da çekilen bu dizide bakın kimler yer alıyor

Özel Haber

Samsunlu yönetmenin Samsun’da çekimlerine devam ettiği ‘Hayatta Kal’ dizisinde gerçek karakterler rol alıyor. Doktorundan, narkotik amirine kadar…

Samsun haber - Samsunlu yönetmen Fuat Yılmaz, şu sıralar ‘Hayatta Kal’ dizisini çekiyor.  Uyuşturucuyla mücadelenin önemine değinen bu dizi projesinin oldukça dikkat çektiğini belirten Yılmaz, “Kamere arkası ve önüyle beraber 350 kişilik bir ekip olduk. Zorluklarını çekiyoruz ama yakın zamanda da ilk bölümü yayınlanacak. Haftada bir yayınlayamasak da 10 günde bir yayınlayacağız.” dedi.


“Her 23 gençten biri de şu anda madde bağımlısı”


Dizide gerçek karakterler oynatıldığını belirten Fuat Yılmaz, uyuşturucuyla mücadele için bu diziyi yaptıklarını belirterek “İki tane doktorumuz oynuyor projede, normalde de doktorlar. Narkotik bölümünde oynayan kişi, gerçek bir narkotik amiri, emekli. Hep böyle doğru kişilerle doğru şeyler yapmaya çalışıyoruz. E tabii ki bunları anlatırken sokağı da anlatmak zorundasın. İşin içine farklılık katıp, izleyici çekmek için bunlarla mücadeleyi de anlatmak zorundasın. Bu kişileri kazanmak istiyorsak, ilk önce farklı bir altyapı sağlamak lazım. Bir de son 2 senede %37 artmış. Çok büyük bir rakam, yani Türkiye’de her 10 gençten en az birisi kullanmış, her 23 gençten biri de şu anda madde bağımlısı. Bunlar araştırarak ortaya çıkardığımız şeyler. Dedik ki mücadele edelim, dizimizi yapalım, sosyal sorumluluk, 5 bölüm, belki 5 kişiyi kurtarırız.” dedi. 


“Sanat, dünyaya açılan en büyük kapıdır"


Samsun’da projenin gidişatının hayli ilgi gördüğünü ve iyi gittiğini söyleyen Yılmaz, “Şu anda kamera arkası ve kamera önü 350 kişilik bir ekip olduk. Şimdi yetenekli insanlar var, bu kişileri de diğer yetenekli kişilerle eğitelim, gelecek projelerimizde kullanalım diye düşünüyoruz. Gençleri, toplumu biraz heveslendirelim, insanları sanata heveslendirelim. Sanat, dünyaya açılan en büyük kapıdır. Doğuda, batıda film çekebileceğimiz çok güzel yerlerimiz var ama öncelikle zihniyet değişmeli.” diye konuştu.


“Amacımız Samsun adına bir şeyler yapmak”


Oyuncu seçmelerinde kapılarının herkese açık olduğunu ve yetenek aramadıklarını anlatan Yılmaz, “Biz şu ana kadar 2 tane ücretsiz seçme yaptık, bunda belli başlı sorularımız oldu, neden buradasın, biz seni seçmezsek ne kaybederiz gibi böyle sorularımız oldu ya da seni projeye almazsak ne kaybederiz gibi. Burada aslında soru, daha çok yetenekten daha çok kişinin özgüveni. İlk başta özgüven, özgüveni olan insan bizim için çok önemli çünkü bu kişiler kameranın karşısında da genelde rahat olur. Kast ajansında da bizim ajansa kaydolan kişi herkes kaydolabiliyor, yeteneğe bakmıyoruz, bizim yeteneğe bakmıyoruz dememizin amacı şu; insanların iyi ya da kötü bir hayali var. Sonuçta biz, insanların hayallerini gerçekleştirebilecekleri bir kapıyız 7’den 70’e kayıt alıyoruz, bebeğimiz bile var şu anda, amcalarımız da var, teyzelerimiz de var. Amacımız Samsun adına bir şeyler yapmak, Samsun’dan bir şeyler çıkarmak.” diye konuştu. 


“Hiçbir destek yok”


Samsun ve Canik Belediyesi’nin yardım etmediğini belirten ve bu konuda herkesten destek beklediğini belirten Yılmaz, “Biz mücadele etmeye çalışıyoruz ama nereye kadar gider bilmiyorum, Mardin’i, Tunceli’si sinema platosu oluyor da Samsun niye olmasın yani? Bu insanları tanısınlar, biz belediyelere sen yanlışsın demezsek, bu insanlar bunu yapmaya devam edecek. Canik Belediyesi’nin bir yardımı olmuyor. Biz bunun mücadelesini veriyoruz ama mücadele verirken verdiğin adam kim, karşındaki kim yani neye göre mücadele veriyorsun? Onun için, dediğim gibi hiçbir destek yok.” diye konuştu.


Haber: Dilek Alabulut
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.