Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun’da araç camları cezalarla doldu

Özel Haber

Samsun’da yasallığı sürekli tartışma konusu haline gelen Parkomat uygulamasında ücret ödemeyenlere ceza yağıyor. 4000 TL’ye varan ceza makbuzları dikkat çekiyor.

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatıldığı günden itibaren tartışma konusu olan parkomat uygulaması konusunda Samsunlu vatandaşların tepkisi çekecek yeni gelişmeler yaşanıyor.

Cezalar Üzerindeki İcra Notu Dikkat Çekiyor

Araçlarını parkomat uygulamasının olduğu bölgeler park eden Samsunlu vatandaşlar, geçmiş dönemlere ait borçları için kesilmiş parkomat cezaları ile karşılaşıyor. Yasallığı konusunda tartışmaların halen devam ettiği uygulamaya vatandaşların ödeme yapmak istemediği biliniyor. Uygulama kapsamında ücretini ödemeyen vatandaşlara kesilen cezalar arasında 4000 TL’ye varan cezalar kesilmiş durumda. Kesilen ceza makbuzlarının üzerinde cezalarının ödenmemesi halinde icra yoluyla tahsis edileceğine dair bilgi notu bulunması dikkat çekiyor.

Parkomatların Kapsamı Genişlemeye Devam Ediyor

Bunun yanı sıra Samsun’da parkomat uygulamasının kapsamı genişlemeye de devam ediyor. Ana caddelerin ardından sokak aralarında da başlatılan bu uygulamanın son örneğine Fuar Caddesi’nde rastlanıyor. Fuar Caddesi’nde Tütün İskelesi ile Atatürk Kültür Merkezi kavşağı arasında da Parkomat uygulaması kapsamına dahil edildi.

Haber: Yasir BABA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.