Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun sokaklarında duygu tacirliği

Özel Haber

Samsun'da insanların dini duygularıyla oynayarak duygu tacirliği yapan dilenciler, çocuklarını insanların önüne koz olarak koyuyor ve bu duruma vatandaşların tepkisi çığ gibi büyüyor.

Samsun Haber - Samsun’da her mahalle ve sokakta duygu tacirliği yaparak para kazanan dilenciler bulunmakta. Sayıları gün geçtikçe artan bu dilenciler, kendi çocuklarını insanlardan toplayacakları sadakalar uğruna sokaklarda koz olarak kullanıyorlar. Yetkililerin bu duruma çözüm bulamayışı, hatta göz yumması dilencilik yaparak haksız kazanç elde eden insan sayısını da arttırıyor.

"Çocuklarını bombalardan kurtarıp kaldırımlarda öldürecekler"

Suriye ve Irak gibi ülkelerden Türkiye’ye sığınmacı olarak gelen mülteciler, Samsun’da dilenciliği adeta meslek edinmiş durumda. Her sokak aralarında ve köşe başlarında dilencilik yaparak yasal olmayan yollardan para kazanıyorlar. Bu durumu gören vatandaşlar ise kalıcı çözüm beklediklerini dile getirerek, “Oratadoğu’dan savaştan, bombalardan kaçtılar, kendi çocuklarını sokak kaldırımlarında hasta edip öldürecekler” diyerek eleştiride bulunuyor.

“Türk dilenciler Suriyeli taklidi yapıp dileniyor”

Samsun’da yaşayan Suriye ve Iraklı dilencilerin yanı sıra, Türk olup Suriyeli dilenci taklidi yapan dilencilerinde olduğunu dile getiren mahalleli ve çevre esnafları, “Dilencilik yapan insanların çoğu Suriyeli taklidi yapıyor. Samsun'da o kadar dilenci var ki, neredeyse her sokak köşe başlarında onlara rastlıyoruz. Türk olduğunu bildiğimiz halde Suriyeli gibi konuşmaya çalışıp insanları kandırıyorlar. Bu dilencilerin sanıyoruz ki arkalarında çeteler var onları dilendiriyor. Her gün dilenci sayısı artıyor.” Diyerek bu duruma olan tepkilerini gösterdiler.

Haber: Ekrem BİRCAN, Ayşenur USTABAŞ

Kamera: Furkan KOÇ 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.