Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun kaldırımları işgal altında! Vatandaş isyanda

Özel Haber

Samsun’un İlkadım ilçesinde mahalleli, motosiklet sürücülerinin kaldırımları işgal etmesinden dert yanıyor.

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesi sakinleri motosiklet sürücülerinin mahallelerini park yerine dönüştürmelerinden şikayet ederek bu sorunlarına kalıcı bir çözüm bekliyor.

“İnsanların Hakkı Gasp Ediliyor”

Araçların kaldırımları işgal etmesinden dert yanan İlkadım ilçesinde yaşayan mahalleli Hasan Karataş, motosiklet sürücülerinin akşam saatleri geldiğinde kaldırımları gasp ettiğini belirterek, “Motosikleti olan bu insanlar diğer insanların hakkını gasp ediyor. Motosikletlerini kaldırımlara park ediliyor. Başka insanlar bu mahalleden geçmeyecek mi? Diğer insanlar nereden geçecek, bu haksızlık değil midir? İnsanlar da duyarlı olmalı, yetkili makamlar da sorunlara çare getirmeli. Ancak bu sorunlar ne zaman bitecek bilmiyorum” diye dert yandı.

“Her Mahalle İşgal Altında”

İlkadım İlçesinde esnaflık yapan Aziz Elikara ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Her taraf motosiklet ve araçla dolu. Araçların dolmasından ziyade, motosiklet sürücüleri her mahalleyi ve trafiği işgal ediyor. Ayrıca engelli vatandaşlara ayrılan park alanları diğer vatandaşlar işgal ediyor. Biraz insaflı olalım. Bu insanlar engelli. Normal insanlardan farklı ve ayrıcalıklı olmalı. Biz onlara müsamaha göstermeliyiz. Göstermeliyiz ki yarın başımıza ne gelir bilemiyoruz. Aynı şekilde biz olsak nasıl olurdu sorusunu aklımıza getirelim ve biraz duyarlı olalım. Yetkililerde buna bir çara bulmalı. Trafik ekipleri bu konuda biraz yetersiz kalıyor. Ama bu soruna derhal kalıcı çözüm getirilmeli”

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.