Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'daki tarihi cami hakkında şok iddia

Özel Haber

Araştırmacı-Yazar Kursad Berkkan, Samsun'da bulunan tarihi bir camiye siyonizm işaretlerinin yerleştirildiğini iddia etti. Doç.Dr. Kemal Özkurt ise konuya açıklık getirdi.

Samsun haber - Araştırmacı-Yazar Kursad Berkkan, Samsun'un Asarcık ilçesinde bulunan 838 yıllık Gökgal Ahşap Camii'ye yapılan restorasyon çalışmalarının ardından Siyonizm'in sembolü olan Pentagram işareti koyulduğunu iddia etmişti.

"SAMSUN'DA NE İŞİ VAR?"

Kursad Berkkan yaptığı açıklamada, "Hiç kimse çıkıpta bu Hz. Süleyman'ın Davut yıldızı falan demesin. Çünkü Davut yıldızı oldukça farklıdır! Yahudi ve Masonların sıkça kullandığı bu Siyon yıldızının Samsun'da bir camimizde ne işi var?" dedi.

"HIZIR ALEYHİSSELAM MÜHRÜNÜ VURDU"

Camiyle anlatılan ilgili bir rivayeti aktaran Berkkan, "Bir hikayeye göre burası eski bir camidir ve Hızır camii olarak da bilinir. Rivayetlere göre Hızır Aleyhisselam bu camiiye gelerek kendi mührünü vurmuştur. Burası onun uğrak yerlerinden birisidir. Hz. Hızır'ın mührünü ortadan kaldıran Şeytan kendi mührünü oraya vurmuştur!  Bizim için önemsiz gibi gözüken bu ayrıntı, şeytaniler tarafından asla atlanmıyor. Lütfen mirasımıza sahip çıkalım" diye iddia da bulundu.

ÖZKURT KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Doç.Dr. Kemal Özkurt konuya açıklık getirerek önemli açıklamalarda bulundu.

"YAHUDİ İŞARETİ SANIP KESTİLER"

Doç.Dr. Kemal Özkurt, "Altı kollu yıldız 'Davut Kalkanı' veya 'Mühr-ü Süleyman' olarak da bilinir. Ayrıca sekiz kollu yıldız farklı din ve ideolojilere mensup insanlar tarafından kullanılır. Ancak Selçuklu sanatında geniş bir kullanım alanı bulmaktadır.. 6 gen ve 8 gen olan yıldızlar Yahudiler tarafından kullanılmıştır ve kullanılmaya devam ediyor. Fakat İslam sanatında da bu yıldızlar çokca vardır. Bizim insanlarımız bunu Yahudi işareti sanabiliyor. Bir dönem İstanbul Eyüp Sultan'daki şebekelerde bulunan yıldızları vatandaşlar Yahudi işareti sanıp kesmişlerdir. Anadolu'daki bir çok camide bu tarz motifler yer alıyor. Dolayısıyla bu işaretlerin Yahudilikle ve Siyonizmle ilgisi bulunmuyor. Bu semboller tarihin farklı dönemlerinde farklı kültürler tarafından kullanılmıştır" dedi.


"UZAKTAN YAKINDAN ALAKASI YOKTUR"

Haç işaretini ilk defa Hristiyanların kullanmadığını belirten Özkurt, "Haç sembolü daha önceki toplumlarcada bilinen bir semboldü. Yıldızlar bütün toplumlarda bulunuyor. Asarcık'taki camimizde bu işaret bulunuyor olabilir, daha sonradan restorasyonlada eklenmiş olabilir. Ama bunun ne Yahudilikle nede Siyonizmle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu semboller İran'daki yapılarda dahi bulunuyor" diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.