Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da işsiz olan şahıs evden atılınca sahile çadır kurdu 

Özel Haber

Samsun’da korona virüs salgını nedeniyle işini kaybeden iki çocuk babası Ekrem Aydın, kirasını ödeyemediği için evden atılınca Atakum sahiline çadır kurdu.Polis ekipleri sahilde çadır kurmanın yasak olduğunu belirterek Aydın'a izin vermedi.

Samsun Haber-Sigortasız çalıştırıldığı için yasal haklarını talep edemediğini,sosyal yardım için yaptığı başvuruların da geri çevrildiğini belirten Aydın, anlatılanlarla halkın yaşadıkları arasında fark olduğunu belirterek,“Mağduruz, her şey toz pembe değil” dedi.

Zor durumda olan Ekrem Aydın şu ifadelere yer verdi:

“Trabzonluyum. 2015 yılında eşimi kaybettim. İki kız çocuğum var. Şimdiki eşimle üç yıldan beri beraberim. Beraber kızlarımıza bir gelecek verebilmek için hayat mücadelesi vermekteyiz.

İstanbul'dan Samsun'a 4 ay önce geldik. Oturmakta olduğumuz evi tuttuk.

KAYMAKAMLIK YARDIM ETMEDİ

COVID-19 nedeniyle işimi kaybettim. Yardım almaya gittim kaymakamlığa, “Buraya kayıtlı değilsin. Sana yardım yapamayız” dediler. Biz mağduruz.

EV SAHİBİ EVDEN ATTI

Annemde kemik erimesi var, babam kalp ameliyatlı, iki kızımıza şimdi onlar bakıyorlar. Bizim gidecek yerimiz yok ve bu devlet bize yardım etmiyor. Kiram 8 gün gecikti ve ev sahibi bu ay ödeyemediğim için Evden çık, evin kilidini değiştireceğim. Siz bu ay veremezseniz sonraki ay da veremezsiniz, evimden çıkmazsanız zorla çıkartırız dedi. Üstü kapalı tehditvari cümleler kurdular.

BİZDE EŞİTLİK İSTİYORUZ

Bu ülkede herkes eşit ise biz de o eşitlikten istiyoruz, gidecek yerimiz olmadığı için çadır kurup kendimizi çadırda karamtinada tutmaya karar verdik.”

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.