Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da çaycı esnafın şekeri yükseldi

Özel Haber

Kentteki toptancıların her 3-5 ayda bir çay ve şekere zam yaptığını ifade eden Kahveciler Odası 2. Başkanı Cavit Yıldırım, esnafın bu noktada ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.

Samsun haber - Samsun Kahveciler Odası 2. Başkanı Cavit Yıldırım, çaycı esnafının son durumunu dergimize değerlendirdi. Kentteki çaycı esnafının, toptancıların zam politikaları yüzünden ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Başkan Cavit Yıldırım, her 3-5 ayda bir çaya ve şekere zam yapıldığını ve bu zamlara rağmen esnafın, çaya zam yapmadığını ekledi.

TOPTANCIYA VERYANSIN


Samsun'da Çaycı esnafının 'kar' diye bir durumunun söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Yıldırım, "Kentimizdeki her çaycı esnaf eşittir. Aralarındaki düzeni koruyarak, rekabete girmemeye çalışıyorlar. Esnafımızın hiç birinde, ‘kar’ diye bir durum söz konusu bile değil. Çaycının sıkıntısı başından aşkın. Esnaf, toptancıdan çay ve şeker alırken ciddi sıkıntılar yaşıyor. Toptancı, her 3-5 ayda bir çaya ve şekere zam uygulanıyor. Ancak esnaf, çaya zam yapamıyor. Esnaf çaya zam yaparsa, vatandaş eskisi gibi çay içmeyecek. Çünkü çaycı esnafı, emeklinin ve vatandaşın halini biliyor ve geçim sıkıntısı çektiğinin de farkında. Esnaf kendini tüketicinin yerine koyuyor. Duyarlı davranıyor. Ama sıkıntıyı yine esnaf çekiyor" ifadelerini kullandı.

Samsunhaber.com Dergisi / Tolga BİRGÜCÜ
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.