Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Samsun'da belediyeler bitmiş durumda!

Özel Haber

Görev süreleri boyunca har vurup harman savuran belediye başkanları zor durumda. Samsun’daki birçok belediye, çalışanların maaşlarını ödemekte zorlanırken bazı belediyelerin ise birkaç aydır maaş ödeyemedikleri, alacaklıların hacizleriyle boğuştukları söyleniyor.

Yerel seçimlere 4 ay kala belediyeler ne yapacaklarını şaşırmış durumda. Mevcut Belediye Başkanları bir yandan yeniden aday olabilmek ve koltuğu kaptırmamak için uğraşırlarken diğer yandan da alacaklılarla boğuşmak zorunda kalıyor. Samsun’daki bir çok belediyenin çalışanların maaşlarını bile ödemekte güçlük çektiği, bazı belediyelerde iki aydır maaş alamayan personel olduğu öne sürülüyor.

ARSA SATARAK KAYNAK ARIYORLAR

Merkeze yakın büyük belediyelerden birinde bilgi işlem merkezine gelen haciz nedeniyle vatandaşlara hizmet verilemediği de gelen bilgiler arasında. Makam araçları haciz edilen belediye başkanları bile olduğu bazı belediye başkanlarının hacizden kurtulmak için farklı yöntemler denediği öne sürülüyor. Birçok belediyenin de ellerindeki mevcut arsalardan bazılarını satarak seçime kadar günü kurtarmaya çalıştıkları gözleniyor.

BASIN İLAN KURUMU DA PEŞLERİNDE

Öte yandan Basın İlan Kurumu Samsun Şubesi de belediyelerden muzdarip görünüyor. Resmi kurumların yerel basına verdiği ilan konusunda aracılık yapan BİK Samsun Şubesi’nin de bir çok belediyeden ilan paralarını tahsil edemediği için zor durumda kaldığı ifade ediliyor. BİK’in de diğer alacaklı kuruluşlar gibi belediyeleri icraya verme yetkisi bulunuyor.

Samsunhaber.com (ÖZEL HABER)

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.