Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Şahinkaya Kanyonu ne kadar güvenli?

Özel Haber

Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda yeteri kadar önlem alınmadığını iddia eden Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, “Şahinkaya Kanyonu’ndaki tekneler kanyon için uygun değil. Çok basit tekneler ve bu da insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor” dedi.

Samsun Haber - Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda yeteri kadar önlem alınmadığını iddia ederek, Samsunhaber.com’a konuyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

“Doğru düzgün kanyona girilmez tabelası bile yok”

Sahil güvenlik ve deniz polisinin kanyonun çevresinde daima nöbet tutması gerektiğini ifade eden Kaptan ve Bilirkişi Mehmet Öztürk, “Vezirköprü Şahinkaya Kanyonunda çalışanlara Liman Başkanlığı belge vermiş ama ne bir donanım ne de bir tecrübeleri var. Cankurtaran dediğin yaz kış olmalıdır. Cankurtaranlar yaz sezonunda 6 ay aktif olması gerekirken sadece 4 ay aktif şekilde çalışıyorlar. Kışında cankurtaranlar hem kanyonda hem de sahillerde nöbetleşe beklemelidir. Şahinkaya Kanyonu’nda çok sıkı bir denetim yok. Vatandaşlar bilinçsizce kanyona giriyor ve bu yüzden boğulmalar meydana geliyor. Jandarma Komutanlığı denize karışmamalıdır. Sahil güvenlik ve deniz polisi daima kanyonun çevresinde nöbet tutmalıdır. Kanyonun olduğu yerlerde doğru düzgün kanyona girilmez tabelası bile yok” diye konuştu.

“İhbarlara çok geç gidiyorlar”

Su Arama Kurtarma ekibinin olaylara çok geç gittiğini belirten Kaptan Öztürk, “Türkiye’nin her kanyonunda güvenliğini aldığın sürece kanyona girilir ama insanlar bilinçli davranmıyorlar. Su Arama Kurtarma da yetişmiş insanlar bu işin eğitimini çok iyi almıyorlar. Su Arama Kurtarma vakalara çok geç gidiyor ve bu durum olayı daha da kötü hale getiriyor. Şahinkaya Kanyonu’ndaki tekneler kanyon için uygun değil. Çok basit tekneler ve bu da insanların can güvenliğini tehlikeye atıyor. Kanyondaki teknelerin bir an önce Ege ve Akdeniz kanyonlarındaki tekneler gibi daha donanımlı olması gerekiyor. Teknesini alan iş yapmak için kanyona gidiyor. Kanyona baştan aşağı bir denetim getirilmesi gerekiyor” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.