Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

OMÜ’ye çıkacak tramvay tartışmaları da beraberinde getirdi

Özel Haber

Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistemi OMÜ’ye kadar çıkacak. Ancak bu sistem OMÜ’ye yolcu taşıyan Fakülte – Kurupelit hattı dolmuşçularını tedirgin ediyor.

Samsun Haber – OMÜ’ye kadar çıkacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi hafif raylı sistem çalışmaları kaldığı yerden son sürat devam ediyor. Bu sistem yetkili kişilerin vermiş olduğu bilgilere göre 2018 yılının Ağustos ayında yolcu taşımaya start verecek. Ancak uygulanacak bu sistem OMÜ’ye yolcu taşıyan Fakülte – Kurupelit hattı dolmuşçularını tedirgin ediyor. Tramvay haricinde dolmuşların OMÜ’ye çıkmayacağı söylemlerinin olduğunu doğrulayan Fakülte – Kurupelit minübüs hattı başkanlığı bu durumun kendilerini oldukça rahatsız ettiği bilgisini vererek konuyla ilgili gereken çalışmaların önümüzdeki aylarda başlatılacağının bilgisini verdi.

Çalışmalar kaldığı yerden devam ediyor

Samsun’un İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına ev sahipliği yaptığın için bekleme kararı alındığının bilgisini veren Metroray proje müdürü Göktuğ Kutsi Güzel, “Çalışmalarımız kaldığımız yerden devam ediyor. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarından dolayı çalışmalara ara vermiştik. Çünkü yakın çevrelerde otellerde konaklayan sporcuların meydana gelen sesten rahatsız olma olasılığı vardı. Şu an normal şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yaklaşık bir yıl sonra, yani 2018 Ağustos ayı gibi tramvayımız yolcu taşımaya start verecek” dedi.

Samsun’a yapılan her çalışmayı kutluyoruz, Ancak…!

Tramvayın OMÜ’ye çıkmasını olumlu karşıladıklarını sözlerine ekleyen Fakülte – Kurupelit Hattı Başkanı Mustafa Bircan, “Biz Samsun’a kim hayırlı bir iş yapıyorsa ona saygı duyuyoruz. Tramvayın OMÜ’ye çıkacak olması bizim açımızdan da Samsun açısından da olumlu bir gelişme. Ancak tramvaydan dolayı dolmuşlarımızın fakülteler ve hastaneler bölümüne çıkarılmayacak olmasını kabul etmiyoruz. Bu söylemlere karşı girişimlerimiz de önümüzdeki aylarda olacak. Tramvayın ayrı dolmuşların ayrı yolcusu var. Kimse yolcuların ulaşım seçme hakkını kısıtlamaya kalkmasın” şeklinde konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Kamera: Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.