Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ölümle dalga geçiyorlar

Özel Haber

Samsun’un İlkadım İlçesinde yayalar kırmızı ışık ihlali yaparak hem kendi canlarını tehlikeye atıyor, hem de hareket halindeki araçları olası bir kazaya sebebiyet vermeye zorluyor.

Samsun Haber - Samsun’un İlkadım İlçesi, Cumhuriyet Meydanında yayalar kırmızı ışık ihlali yaparak hem kendi canlarını tehlikeye atıyor, hem de hareket halindeki araçları olası bir kazaya sebebiyet vermeye zorluyor. Objektifimize rastlayan ve sıklıkla görülen bu durum çevredeki vatandaşlara ‘Ölümle dalga geçiyorlar’ dedirtiyor.

“Temel eğitim şart”

İnsanların Samsun’un en kalabalık trafik Işığı olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı ışıklarında her an bir kaza yaşanmasının an meselesi olduğunu belirten çevre esnaflarından Lütfi Doğan, “Bu manzara burada her zaman yaşanıyor. Sıklıkla kazalarda meydana geliyor. Yayalarımız çok bilinçsiz. Avrupa’nın hangi yerinde böyle bir manzara var. Çünkü o insanlar bilinçli. Küçük yaşlarda bilinç altlına trafik kuralları yerleştiriliyor. Bizde de aynı eğitimler okullarda verilmeli. Şu hale baksanıza ölümle adeta dalga geçiyorlar. Araçlar onlara çarpmamak için zorlukla duruyor. Hatta okullarda trafik polisleri derse girmesini Milli Eğitim Bakanlığı önermeli. Bu insanlara temel eğitim şart” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.