Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Ölmeyecek tek meslek gurubu berberlik

Özel Haber

Samsun’un İlkadım İlçesi’nde berberlik yapan Ramazan İleri mesleğini severek icra ettiğini belirterek meslek gruplarının içinde sonu gelmeyecek tek meslek berberlik olduğunu söylüyor.

Samsun Haber – Samsun’un İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde berberlik mesleğiyle uğraşan 27 yaşındaki Ramazan İleri mesleğinden çok memnun olduğunu söylüyor. Berberlik mesleğini ölmeyecek ve modası bitmeyecek tek meslek dalı olduğunda iddiacı olduğunu belirten İleri, “Yıllar geçecek ben yaşlanacağım ve yeni nesil berberler beni bu meslekte duayen olarak hatırlayacak. Kendimle hem gurur duyuyorum hem de beni yetiştiren ustalarıma çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Stiller Değişiyor, Biz Modayı Takip ediyoruz”

Berberlik mesleğinin favori bir meslek olduğunu söyleyen Ramazan İleri, mesleklerinin zor taraflarını da anlatmadan geçemiyor. Berber İleri, “İşimiz kalıcı bir meslek. Ancak, ne kadar kalıcıysa bir o kadar da zor. Çünkü zor ve zahmet, aynı zamanda sabır gerektiren bir mesleğimiz var. İnsanları sakal traş ederken bazı müşterilerimiz stresli oluyor. Onların huyuna suyuna göre hareket etmek zorunda kalıyoruz. Saç traşı yaparken üzerimiz her zaman saç kılı oluyor. Müşterilerin her zaman isteğine göre hareket etmek zorundayız. Sonuçta o insanların saçlarını şekle sokup ona tarz veriyoruz. Onların bir daha gelebilmesi için beğenisini karşılamamız gerekli. Şunu da iddia ediyorum Berberlik mesleğinde Samsun’da marka olacağım” diye konuştu.

Haber Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.