Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Öğretmenlerin yüzde 70’i mesleği bırakmak istiyor

Özel Haber

Eğitim İş Sendikasının yaptığı ankete göre öğretmenlerin yüzde 70’inin ekonomik koşullardan dolayı işi bırakmak istemesiyle ilgili olarak Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Öğretmenlerin yüzde 70’i ekonomik koşulları dolayısıyla iyi bir iş bulabilmesi sonucunda işi bırakabileceğini söyledi. Öğretmenler yıllar içerisinde mesleki itibarlarını kaybettiler ”dedi.

Samsun Haber - Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, Eğitim İş Sendikasının yaptığı ankete göre öğretmenlerin yüzde 70’inin ekonomik koşullardan dolayı işi bırakmak istemesiyle ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Anket sonuçları bunu gösteriyor”

Bazı nedenlerden dolayı öğretmenlerin mesleklerini bırakacağını belirten Eğitim İş Samsun Şube Başkanı Rüstem Kara, “Eğitim İş’in yaptığı anket çalışması öğretmenlerin giderek idealizmden uzaklaştığını ortaya koydu. Öğretmenlerin yüzde 70’i ekonomik koşulları dolayısıyla iyi bir iş bulabilmesi sonucunda işi bırakabileceğini söyledi. Öğretmenler yıllar içerisinde mesleki itibarlarını kaybettiler. Anket sonuçları da bunu gösteriyor. Öğretmenin donanımı ve bilgisiyle sınıfta öncelikli olması gerekiyor. Öğretmenlerin emin bir yolda yürümeleri için arkalarında güçlü bir iradenin durması gerekiyor. Stajyerlik sürecinde öğretmenlerimizin kaygı yaşıyorlar. Sözleşmeli öğretmenlerimiz 5 yıl emanet öğretmenlik kaygısı yaşıyorlar.  Ücretli öğretmenlik yapan öğretmenlerimiz ise ağır şartlar altında çalışıyorlar. Veli kaygısının öğretmene yansıması da öğretmenler üzerinde olumsuz etki yaratıyor. Bütün bu olanlardan dolayı öğretmenlerimiz artık işini yapmak istemiyor” diye konuştu.

Meslek itibarını kaybettiler

Öğretmenlerin meslek itibarını kaybettiğini ifade eden Başkan Kara, “Öğretmenlerin yeniden meslek itibarını kazanması için eğitim sisteminin değişmesi gerekiyor. Öğretmenin hem özlük hakları anlamında hem de eğitim alanında kendini tekrar eski güçlü konumunda bulunabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın öğretmenleri kaygıya düşürecek durumlar yapmaması gerekiyor. Öğretmenler gününde çok büyük beklentiler vardı. Milli Eğitim Müdürlüğünün de harekete geçmesi gerekiyordu. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenler gününü kutluyorum. Görevi başında şehit olan öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyor ve ailelerine sabır diliyorum” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.