Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

O el şimdi de başka yerden çıktı

Özel Haber

Samsun’un İlkadım ilçesinde 2,5 yıl önce Batıpark içinde havuza yerleştirilen ve Fethullah Gülen’in eline benzetilen heykel, tartışmalar sonucu kaldırılırken, şimdi de aynı el Canik ilçesindeki Doğupark’taki havuzda görüldü.

Samsun Haber – İzmir’de Paralel Devlet Yapılanması’nın (PDY) ilk örgütlendiği okul olan Bozyaka’daki Yamanlar İlkokulu’nun bahçesinde bulunan ve Fethullah Gülen’e ait olduğu belirtilen el figürü örgüt elemanlarına öptürülüp Gülen’e bağlılık yemini ettirildiği iddia edilmişti. FETÖ’nün simgesi olduğu öne sürülen ve ziyaretçilerin FETÖ’nün eli diye öptüğü de öne sürülen el ile benzerlik gösteren Batıpark’taki el figürü şimdi de Doğupark’ta görüldü.

Vatandaşların tepkisi sonrası belediye yetkilileri ‘Geçen gemilere el sallayan bir figür olarak yaptırdık’ açıklamasını yapmış, el figürünü sessiz sedasız yerinden sökmüştü. 2,5 yıl önce Batıpark’a konulan ve geçtiğimiz aylarda halkın büyük tepkisini ve gazetelerde gündem olmasının ardından Büyükşehir Belediyesi de figürü kaldırırken, ‘ilginç benzerlikten rahatsız olunduğunu’ ve o nedenle denizden söküldüğü öne sürülmüştü. Büyükşehir Belediyesi daha sonra bu el figürünü Batıpark’tan kaldırıp, geçtiğimiz günlerde Doğupark’a koymasına vatandaşlar anlam veremeyerek tepki gösterdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.