Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Konkordato ne demek? Samsunlular sınıfta kaldı

Özel Haber

Samasunhaber.com olarak bugün de Samsunlu vatandaşlara Konkordato ne demek diye sorduk. Bakın ne cevaplar aldık.

Samsun Haber – Dolardaki hızlı artış sonrasında küçük esnaftan büyük firmalara kadar herkes bu durumdan zarar gördü. Ekonomik sıkıntılara karşı ayakta duran firmaların dışında iflas eden ve Konkordato ilan eden birçok firma oldu. Türkiye’nin birçok yerinde firmalar Konkordato ilan etmeye başladı. Bizde Samsunhaber.com olarak Samsunlu vatandaşlara Konkordato ne demek diye sorduk. İşte cevaplar…

“Samsunlu vatandaşların geneli Konkordatoyu bilmediklerini söyledi. Vatandaşların çoğu son dönemde televizyonlarda ve haberde Konkordato kelimesini duyduklarını ama ayrıntılı bir bilgiye sahip olmadıklarını belirtti.”

Konkordato ne demek:

“Konkordato, batık şirketlerin alacaklılara borcunun ödenmesi için var olan bir sistemdir. Konkordato müessesesi borçlarını ödemede zorlanan şirket ve kooperatiflerin, bir kısım borçlarından kurtularak borçlarını ödeyebilir duruma getirmeleri için uygulanan bir müessesedir. Bu uygulamada alacaklı ve borçluların Konkordato müessesesi kapsamında borç ve alacakları yeniden yapılandırma işlemine tabi tutulmaktadır.”

Müberra TAŞÇI/Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.