Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Kadın kuaföründe yaşanan olay isyan ettirdi!

Özel Haber

Samsun’un Atakum ilçesinde bulunan bir kadın kuaförü çalışanları, kuaförlerine 4 tane erkek görevlinin ani bir şekilde denetim yapmasına tepki gösterdi.

Samsun Haber – Samsun’un Atakum ilçesi Atakent semtinde bulunan bir kadın kuaförü çalışanları, iki erkek Sağlık Müdürlüğü memuru ile iki polis memurunun ‘kapalı alanda sigara içiliyor’ ihbarı nedeniyle baskın yapar gibi dükkanlarına girdiğini iddia ederek maruz kaldıklarını muameleye isyan etti.

“Hiç Hoş Bir Tavır Değildi”

Yaşadıkları olayı Samsunhaber.com’a anlatan kuaför çalışanlarından Gamze Yıldız, “İkisi polis memuru, ikisi de sağlık memuru olduğu söyleyen dört tane erkek görevli ihbar üzerine geldiklerini söylediler ve bir anda baskın yapar gibi içeri girdiler. İçeri girdikleri anda tesettürlü müşterilerimiz de vardı. Aynı zamanda o anda ağda yaptıran müşterilerimiz vardı. Ağda yaptıran müşteri ne kadar uygun durumda olabilir. Bunu söylememize rağmen içeri girdiler. Koltukların falan altında bakmaya başladılar. Tabii müşterilerimizi bir anda toparlamaya çalıştık. Kapıyı vurmadan girmeleri bizi rahatsız etti. Hiç hoş bir tavır değil. Burası bay-bayan kuaför değil. Erkek çalışanımız da yok. Sadece bayanlara hizmet veriyoruz. Bir bayan kuaförüne gelirken bayan memurlarla gelebilirlerdi. Bayan memurlar denetim yapabilirdi burada” dedi. Yıldız ayrıca yaşadıkları olay hakkında şikayette bulunduklarını ve kendileri için olumlu bir sonuç beklediklerini söyledi.

Samsun Kuaförler Odası da Tepki Gösterdi

Konu hakkında Samsun Umum Kuaförler Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Savaş Kiraz da bir açıklama yaptı. Kadın Kuaföründe yaşanan duruma isyan eden Kiraz, “Kapalı alanlarda sigara içme yasağı var. Bunla ilgili denetimler olmalı. Ama kardeşim bir bayan kuaförüne iki erkek sağlık personeli ve iki erkek polis arkadaş baskın yapar gibi destursuz girer mi?” dedi.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğüne sitem eden Kiraz, “Sağlık Müdürlüğü’nde hiç bayan personel yok mu? O kuaförde o an tesettürlü bayan olabilirdi. Ya da bir bayan pedikür veya ağda yaptıran bir bayan olabilir.  Hatta sizin yakınlarınız olabilirdi. Sizin bir yakınınız bayan o kuaföründeyken dört tane erkeğin pat diye girmesi sizce doğru olur mu? Görevinizi yapın ama görevinizi yaparken de vatandaşı mağdur etmeyin” diye konuştu. Kiraz, “Biz bile odamıza bağlı bayan kuaförlerine destursuz girmiyoruz. Bir bayanın olduğu yere dikkatli gireceksiniz. Denetim yapılacaksa bayan görevli ile gelip denetiminizi yapabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Gerekli mercilere dilekçe yazarak şikayette bulunduklarını belirten Kiraz, “Bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.