Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

“Her şeyin fiyatı artıyor”

Özel Haber

Doların bir anda zirveye ulaşması ile birlikte Samsun esnafı ile ilgili Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Yiyecekten içeceğe, elektronik eşyadan mobilyaya kadar her şeyin fiyatı artıyor” dedi.

Samsun Haber - Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, doların bir anda zirveye ulaşması ile birlikte Samsun esnafı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

“Esnaf sattığı malı yerine koyamıyor”

Esnafın sattığı malı aynı fiyata yerine koyamadığını söyleyen Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek,  “Piyasada ekonomik durum çok kötü. Vatandaşlar özellikle de esnaflar zor zamanlar geçiriyor. Yiyecekten içeceğe, elektronik eşyadan mobilyaya kadar her şeyin fiyatı artıyor. Dolara endeksli olarak fiyatlarda artış oluyor. Ekonomik sıkıntının kalıcı olduğunu düşünmüyorum. Bu durum elbette geçecek. Dolar ABD’nin baskısıyla artıyor. Amerika bizi tedirgin etmeye çalışıyor. İnşallah dolar düzelecek ve ekonomimiz da iyi olacak. Ben inanıyorum ki dolar düşecek ve ekonomimiz şuan ki konumundan daha da iyi olacak. ” diye konuştu.

Esnafımız önce sakin sonrada sabırlı olmalı

Esnafın bu zor süreçte sabırlı olması gerektiğini belirten Başkan Sinecek, “Küçük esnafın işi olmuyor. Dolar en çok küçük esnafı vurdu. Büyük marketlerde herhangi bir zarar yok ama mahalledeki küçük market ve bakkallarımız zor durumdadır. Çözüm olarak vatandaşların hükümetimize güvenmesi gerekiyor. Yaşanan bu krizin fazla zarar vermeden ülkemizi terk etmesini temenni ediyorum. Bu durumun yakın zamanda düzeleceğini düşünüyorum. Esnaf bu durumdan kötü etkilendiği için ne yapacağını bilmez hale geldi. Esnafımız öncelikle sakin olacak ve daha sonra sabırlı olacaklar ve hükümetin arkasında olmamız gerekiyor. Vatandaşlar ve özellikle esnaf sabır ve sükunet içinde beklemelidir. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi tek millet, tek devlet, tek bayrak olmamız gerekiyor. Biz yıkılmayan bir ülkeyiz” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.