Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hayalet şehre dönüştü

Özel Haber

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki Nalbantlı Mahallesinde toplu konut projesinin hayata geçirilmesi ve yıkım çalışmalarının başlamasının ardından sokaklar hayalet bir şehre dönüştü.

Samsun haber - Yıkım çalışmalarının başlamasıyla, hak sahipleri tarafından boşaltılan binalarla mahalle adeta hayalet bir şehir oldu. Savaş sonrası Suriye’den bir kasabayı andıran mahallede vatandaşlar hatıra fotoğrafı çekindi. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan kentsel dönüşüm kapsamına giren mevki, çalışmaların bitmesinin ardından 504 konuta kavuşacak. 90 dönümlük bir alana yapılacak olan TOKİ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında, ayrıca 16 adet dükkan, 5 adet ticaret merkezi ve 2 adet sosyal tesis binası mahalleye kazandırılacak.

“BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUZ”

Konu ile alakalı konuşan mahalle sakinleri buruk bir sevinç yaşadıklarını belirtirken, “ Burada birçok yaşanmışlık var. Mahallemiz ilçenin en eski mahallelerinden biri. Çarpık kentleşme sonucunda sorunlarımız içinden çıkılmayacak bir hal almaya başlamıştı. Umudumuz eski mahalle kültürümüzün kaybolmaması. Sevinçliyiz, yeni bina sahibi olacağız. Ancak bu sevinç yine de içinde bir burukluk taşıyor” dedi.

Haber, Fotoğraf: Mustafa Kur

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.