Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Hava şartları Maraş dondurmasını gölgede bıraktı

Özel Haber

Kahramanmaraş’tan Samsun’a tarihi Maraş dondurmasını Samsunlulara tattırmak için gelen Kahramanmaraşlı Muhammet Alihan Kırıcı, hava şartları ve Samsunluların dondurma alışkanlıkları satışlarını engellediğini söyledi.

Samsun Haber – Samsun’a Kahramanmaraş’tan üç ay önce tarihi Maraş usulü dondurmayı Samsunlulara hem tattırmak hem de para kazanmak için gelen Maraş dondurması ustası Muhammet Ali Kırıcı, Hava şartlarının ve Samsunluların dondurma alışkanlıklarının satışlarını olumsuz yönde etkilediğinim söyledi.

“Alışkanlıklar Zevkin Önüne Geçiyor”

Dondurma severlerin alışkanlıklarının damak zevklerinin önüne geçtiğini belirten Maraş dondurması ustası Kırıcı, “Her şehrin kendine has dondurma usulü var. Nasıl ki Ben Maraş dondurmasını çok sevip onu övüyorsam, Samsunlularda Bafra’nın dondurmasını övüyor. Aslında insanlar tatsalar anlayacaklar ne demek istediğimi. Ama alışkanlıklar bazen damak tadından önce geliyor. Herkes biliyor ki Maraş usulü dondurma dünyada da biliniyor. Bende bu bilinen dondurmanın bir emektar ustasıyım” dedi.

“Hava Şartları Satışları Etkiledi”

Kahramanmaraş’tan yaklaşık üç ay önce Samsun’a geldiğini söyleyen Kırıcı, “Samsun’un havası çok değişik. Çok sıcak olsa da çok nemli oluyor. Kahramanmaraş böyle değil. Yağmurlu günler daha da çok oldu. Bu yüzden dondurma satışı da yapamadım. Ben ekmek parasını çıkartmak amacıyla buraya Karadeniz’in en büyük iline geldim. Ama maalesef umduğumu bulamadım” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.