Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Gülsan Sanayi Sitesi esnafı işsiz kalma endişesi yaşıyor

Özel Haber

6 ay sonra boşaltılması kesinleşen Gülsan Sanayi Sitesinde esnaf, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kendilerine taşınacakları bir yer göstermediğinden dert yanarak işlerini kaybetme korkusu yaşadıklarını söyledi.

Samsun Haber – Samsun’un Canik ilçesinde bulunan Gülsan Sanayi Sitesinin akıbeti uzun zamandır merak ediliyordu. Bugün (12.05.2017) Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisinde alınan karar doğrultusundan Gülsan Sanayi Sitesi 6 ay içerisinde boşaltılacak.

Gülsan Sanayi Sitesinin boşaltılmasının ardından oluşacak boş alan ise çevre düzeni planı değişikliğine uygun olarak sanayi sitesi kullanımının, dini tesis alanı, kültürel tesis alanı ve rekreasyon alanı olarak yeniden düzenlenecek. Gülsan Sanayi Sitesi esnafı ise site boşaltıldıktan kendi akıbetleri hakkında endişe duyuyor. Site esnafı, mağdur olmamak için kendilerine yeni bir sanayi sitesi yapılmasını istiyor.

Sitenin boşaltılmasını esnasında en çok sitede kiracı konumunda olan esnafın zarar göreceğini söyleyen Gülsan Sanayi Sitesi esnafı, işlerini kaybetme korkusu yaşadıklarını söyledi. Sitede mülk sahibi olan esnaf ise istimlak için önerilen paranın dükkanlarını taşımaya dahi yetmeyeceğini belirtti.

Yasir BABA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.