Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Gülsan esnafına müjde! Büyükşehir’e mahkemeden darbe

Özel Haber

Samsun 2. İdare Mahkemesi Gülsan Sanayi Sitesi için son noktayı koydu. Gülsan'da imar planının iptalinin ardından kamulaştırma kararı da iptal edildi. Ayrıca mahkeme masraflarının Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesine karar verildi.

Samsun Haber - Uzun zamandır Samsun gündemini meşgul eden ve son olarak Samsun milletvekili Erhan Usta tarafından TTBMM gündemine taşınan Gülsan Sanayi Sitesi hakkında bir mahkeme kararı daha çıktı.


Samsun 2. İdare mahkemesi tarafından 2017/1816 karar no'su ile alınan kararda özetle; Samsun Büyükşehir Belediyesi meclisinin 12.05.2017 tarihinde 209 sayılı aldığı karar ile onaylanan uygulama imar planının Canik ilçesi, Yeni Mahalle 1156 ada, 16 parseldeki taşınmazın kamulaştırmasına dayanak oluşturmayacağına ve uygulanmak istenen kamulaştırmanın iptaline karar verdi. Mahkeme ayrıca yargılama giderlerinin ve avukatlık masraflarının Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, davacı Gülsan Sanayi Sitesi esnafına ödenmesine karar verdi.





Gülsan Sanayi Sitesi esnafının bir bölümünün avukatlığı yapan avukat Erhan Çankaya, kararın kendilerine ulaştığını teyit ederek bu kararın benzer davalar için emsal oluşturabileceğini belirtti.


Haber: Yasir Baba

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.