Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Döküle döküle gidiyorlar

Özel Haber

Samsun’da özel halk otobüslerine karşı tepkiler gittikçe büyüyor. Özel halk otobüslerinde ulaşımlarını sağlayan yolcular “Ne zaman özel halk otobüslerine denetleme getirilecek? Şoförlerinden otobüslerine kadar ele alınacak tarafları yok. Yollarda döküle döküle gidiyorlar” diyerek tepkilerini dile getiriyorlar.

Samsun Haber -  Samsun’da vatandaşların Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüslerine karşı tepkileri gittikçe büyüyor. Büyükşehir Belediyesi özel halk otobüslerinde ulaşımlarını sağlayan yolcular bu otobüsleri kullanan şoförlerden araçlarına kadar artık yenilik getirilmesini ve denetlenmesini yetkililerden talep ediyor.

“Ele alınacak tarafları yok”

Büyükşehir Belediyesi Özel Halk Otobüslerini sıklıkla kullandığını söyleyen öğretmenlikten emekli Naim Altınışık, “Ne şoförlerin davranışları ne otobüslerin temizliği… Kısacası ele alınacak tarafları yok. Araçlar oldukça eski. SAMULAŞ otobüsleri oldukça temiz ve şoförleri oldukça centilmen. Sanıyorum onlar bağlı oldukları kuruluş tarafından eğitiliyor ve denetleniyor. Biz özel kelimesi söylendiğinde daha başka farklılık bekliyoruz ancak, Özel halk otobüsü kelimesi tamamen bir aldatma. Ulaşım sağlamak için araca bindiğimizde dolmuş şoförleriyle yolcu kapma yarışı yapıyorlar. Hem hız yapıyorlar hem de yolcuların ve trafikteki diğer araçların sürücülerinin hayatlarını riske atıyorlar. Ralli yapar gibi yolcu taşıyorlar. Trafikte her durakta aşırı fren yaparak yolcuları tedirgin ediyorlar. Araca binen vatandaşlara çok kaba davranıyorlar. Araçlar oldukça eski ve bakımsız. Yola çıktıklarında döküle döküle gidiyorlar. Ele alınacak, iyi gözle bakılacak en ufak bir tarafları yok. Bu işkenceye yetkili kişiler bir çözüm getirsin” diye konuştu.

“İlimizdeki Siyasiler yardımcı olmalı”

Samsun’da siyasilerin engellilere yeterince hassasiyetli davranmadığını dile getiren Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu, “Bizim özel veya SAMULAŞ’a ait halk otobüsleri için kullandığımız ücretsiz geçiş kartları devlet tarafından ödemesi yapılıyor. Ancak biz bu ulaşım araçlarını kullanamıyoruz. Çünkü bizim bu araçlara binebilmemiz imkansız. SAMULAŞ otobüslerinde engelli rampaları var. Fakat Özel halk otobüslerine binmemiz ve ulaşım sağlamamız imkansız. Şartları bize uygun değil. Diğer illerde hangi siyasi partiden olursa olsun engellilerine ait otobüs alıp tahsis etmişler. Bize de aynı imkan sağlanmalı. Bu imkan bize sağlanırsa biz bu engelli aracıyla istediğimiz yere, hastanelere, toplantılara, özel işimiz olduğu alanlara rahatça ulaşabiliriz. Samsun Sakatlar Derneği kamu yararına çalışan Türkiye genelinde ikinci dernek. Bize, engellilere yetkililerden bir engelli minibüsü tahsis etmelerini talep ediyoruz. Her an engelli olabiliriz. Hepimiz bir engelli adayıyız” ifadelerini kullandı.

Haber: Ekrem BİRCAN  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.