Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Değişen siluetiyle Tekkeköy

Özel Haber

Tekkeköy Belediyesi, son üç yıl içerisinde ilçenin çehresini değiştiren köklü projelere imza atarak, bölgeye değer katan çalışmalara imza attı.

Samsun haber - Tekkeköy İlçesinin sosyo-kültürel yapısına uygun projelere öncelik verildiğini söyleyen Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “ Devlet Su İşleri ile koordineli olarak organize ettiğimiz proje kapsamında, Tekkeköy’ün merkezinden geçen derenin ıslah edilmesi ve aynı zamanda turizme kazandırılması bağlamında, 16 milyon tutarındaki projenin çalışmalarına başlanıldı” diyor. 

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal belediyecilik anlamında da önemli projeleri hayata geçiren Tekkeköy Belediyesi, daha öncesinde neredeyse ulaşımın dahi mümkün olmadığı Kurşunlu Şelaleleri’ni Hasan Togar’ın startını verdiği çalışmalar kapsamında turizme kazandırmış oldu.  Dergimizin bu sayısında Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın, hem ilçenin turizmine hem de ilçe halkının sosyo-kültürel yapısına katkı sağlayan çalışmalarını göstereceğiz. Günübirlik gezi rotalarının içerisinde gösterilebilecek Tekkeköy’ün değişen süliyetini gelin hep birlikte tanıyalım.

NOSTALJİ PARK

Devlet Demir Yolları’na ait tarihi gar binaları, aslına uygun bir şekilde restore edilerek Nostalji Park olarak hizmet vermeye başladı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar tarafından, yüz yıllık çınar ağaçlarıyla çevrili olan park alanında tarihi dokuya uygun çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirildi. Gar binası ise aslına uygun restore edilerek müzeye dönüştürüldü.

MUTLAKA GEZİN: KURŞUNLU ŞELALELERİ

Bundan üç yıl önce Tekkeköy’ün Büyüklü Mahallesi Kurşunlu mevkiinde yer alan ve birer doğa harikası olarak görülen Kurşunlu Şelaleleri’ne ulaşım neredeyse imkansızdı. Fakat, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın bu soruna önem vermesi sayesinde şelaleler, görülmesi gereken turizm rotaları içerisinde hak ettiği yeri almayı başardı. Kurşunlu Şelaleleri taş ocağı olmaktan çıkartılarak, ziyaretçilerin araçlarıyla rahat bir şekilde ulaşabilecekleri hale getirildi. Şelaleye çıkan yollar genişletilerek taş parkeyle kaplandı ve ziyaretçilerin  dinlenebilecekleri alanlar yaratıldı. 

ŞEHİTLER ANITI: 

Tekkeköy Belediyesi tarafından yapılan 15 Temmuz Şehitlik Anıtı, ilçenin en önemli simgesel meydanlarından biri olarak mutlaka görülmeye değer yerler arasında geliyor. Hasan Togar, “15 Temmuz’u kıyamete kadar unutmayacağız ve unutturmayacağız. İleride gelecek nesiller bu tarihi unutmamalıdır” diyor.

SAKLI BAHÇE

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Kutlukent bölgesinde 80. Yıl Parkı içerisinde bulunan tesisleri yeniden düzenleyerek ‘Saklı Bahçe’ adıyla hizmete sundu. Kutlukent bölgesine gelen ziyaretçiler böylelikle aileleriyle birlikte daha güzel zaman geçirebilecekleri mekanlara kavuşmuş oldu. Tesislerin arka kısmında bulunan alan ise ağaçlandırıldı ve bu alana yapay şelaleler yapılarak mini gezi alanları yaratıldı. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Saklı Bahçe gibi halkın her daim yararlanabileceği tesislerin yapımına devam edileceğinin de işaretlerini veriyor. 

HANIMLAR KONAĞI

Tekkeköy Belediyesi tarafından inşa edilen Hanımlar Konağı, Kutlukent Bölgesi ve yakın çevredeki mahallelerde yaşayan bayanlar için eşsiz imkanlar sunuyor. 4 katlı ve 800 metrekare kullanım alanına sahip olan Hanımlar Konağı’nda bayanlar, spor yapabildikleri gibi, eğitim seminerleri ve kurslara da katılarak meslek sahibi olabiliyorlar. Ev hanımlarının sosoyal yaşantı içerisinde daha fazla yer almalarını amaçlayan bu proje Tekkeköy Belediyesi tarafından ilçenin diğer mahallelerinde de hayata geçirilecek. 

SEVGİ TEKKESİ

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın 3 yıl gibi kısa bir süre içerisinde hayata geçirdiği en önemli projelerden biriside Sevgi Tekkesi. Günübirlik de olsa Samsun’un Tekkeköy İlçesi’ne geldiğinizde mola verebileceğiniz en ideal yerler arasında yer alan Sevgi Tekkesi’nde, yöresel lezzetlerin de tadına bakabiliyorsunuz.  

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.