Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Change.org: Mehmet Okuyan, Diyanet İşleri Başkanı olsun

Özel Haber

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Okuyan'ın Diyanet İşleri Başkanı olması için imza kampanyası başlatıldı.

Samsun haber - Dijital imza kampanyası oluşturma sitesi Change.org 'da yeni bir kampanya başlatıldı. Kampanya'da kapsamında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Okuyan'ın Diyanet İşleri Başkanı olması için 3 binin üzerinde kişi imza attı. Kampanyayı imzalayan kişi sayısı 5 bine ulaştığında kampanya T.C. Bakanlar Kurulu'na, T.C. Başbakanlık'a ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teslim edilecek.

MEKTUP

İşte kampanyanın açıklaması; "Eski Diyanet İşleri başkanı Sayın Mehmet Görmez'in emeklilik kararıyla birlikte. Yerine Kitabullah insanı, Vahye sımsıkı sarılmış, Kafasından değil sadece Kurandan konuşan kıymetli Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Sayın PROF. DR. MEHMET OKUYAN'ın başkanlığa getirilmesini Arz Ederiz."

VEKALETEN ATAMA YAPILDI

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in emekliye ayrılacağını içeren dilekçenin başbakanlık tarafından kabul edilmesinin ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş vekaleten atandı.

MEHMET OKUYAN KİMDİR?

1965 yılında Trabzon'nun Çaykara ilçesinde dünyaya geldi. 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde mezun olan Okuyan Tefsir Anabilim Dalı’nda Araştırma Görevlisi göreve başladı. 1990 senesinde Yüksek Lisans yapan Okuyan, 2002 yılında Doçent, 2008 yılında ise Profesör ünvanını aldı. Arapça ve İngilizce dillerine iyi derecede hakim olan Mehmet Okuyan, evli ve 3 çocuk babasıdır. Mehmet Okuyan'da Samsun'da yaşayıp Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak görev yapıyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.