Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Çarşambalıları İsyan Ettiren Proje

Özel Haber

Samsun’un Çarşamba ilçesindeki vatandaşlar 3 mahalleye yapılmak istenilen toplu konut projesi kapsamında Çarşamba Belediyesi’nin kendi evlerinin değerlerinin altında almak istediklerini iddia ederek tepki gösterdiler. 

Samsun Haber - Samsun’un Çarşamba ilçesi Bafracalı Mahallesi’ne yapılmak istenilen toplu konut projesine mahalle sakinlerinden itiraz geldi. Samsunhaber.com’a konuşan mahalle sakinleri uygulanmak istenen toplu konut projesinde mahalle sakinleri evlerin satış değerinin üzerinde almaya çalıştıklarını iddia ederek tepkilerini dile getirdiler. 

Mahallelerine yapılmak istenilen toplu konut projesinde haklarının yeneceğini ifade eden 26 yaşındaki Burak Kocabaş, “Bizce bizim mahallemiz değerli ama uygulanmak istenen projede bize evlerimizin değerinin 3’te biri teklif ediyorlar. Biz konuyu başkanla da konuştuk. Başkan bize, ‘Siz mağdur olmayacaksınız’ diyor. Fakat bize verilecek paralarla tüm mahalleli mağdur olacak. Üstelik belediyede tanımadığımız kişiler bizi yıldırmaya çalışıyorlar. Kentsel dönüşüme karşı değiliz ama sadece kentsel dönüşüm yapılacaksa evlerimizin gerçek değerlerini istiyoruz” dedi. 

"Kendi vatanımızda Suriyeli olduk"

Mahallede yaklaşık 230 ev sahibinin mağdur olacağını belirten 29 yaşındaki mahalle sakini Talip Çağlar ise, “Biz Büyükşehir Belediyesine geçmeden önce yarım kalan evlerimizin inşaatlarının tamamlanmasında belediye bizim mevcut evlerimizi bitirmemize izin verdi. Daha sonra tamamlanan evler için oturma izni istediğimizde bize izin vermediler. Yani şu anda kentsel dönüşüm için 3 katlı bir binaya 1 katlı bina parası veriyorlar. Zamanında yapılmasına izin verdikleri katları şimdi yok sayıyorlar. Evlerin yerine yapılacak yeni evlere yerleşmek istememiz durumunda yeni evler için fark ödemek zorunda kalacağız. Haklarımızı aramakta kararlıyız. Yaklaşık mahallemizde 230 ev sahibi var. Biz projeyi istemediğimizi dilekçelerle belirledik. Avukatlarımız da var. Belediye evlerimizi boşaltmamızı isterse durumu noterde onaylatıp yargıya taşıyacağız. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ‘milletin istemediği hiçbir şeyi yapmayın’ diyor ama Çarşamba Belediyesi bizim istemediğimiz bir şeyi yapmakta ısrar ediyor. Biz hakkımızı aramak için gerekiyorsa eylem de yapacağız. Kendi vatanımızda Suriyeli olduk” diye konuştu.

Bir diğer mahalle sakini Ercan Karaca ise projeyi kabul etmeleri durumunda kendi evlerinin değer paralarını ödemelerinin en erken 2 yıl sonra projenin bittikten sonra yeni evler satılınca yapılacağını ve bu süre içinde yine mahallelinin mağdur olacağını ifade etti. 

Bafracalı Mahallesi sakinleri Çarşamba’da kendi mahallelerinden daha çok kentsel dönüşüme ihtiyacı olan mahalleler olduğunu ve mahallelerindeki binaların birçoğunun yeni binalar olduğunu ifade ederek, bu kentsel dönüşüm projesinin mahallelerinin konumunun değerli olduğu için gerçekleştirilmek istendiğini belirttiler.


Yasir Baba
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.