Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Büyükşehir ‘Yat’ıyor mu?

Özel Haber

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Kurupelit Körfezi’nde hayata geçirilen “Yat Limanı”ndaki deniz kirliliği şok etkisi yarattı.

Samsun Haber – Samsun’un Atakum ilçesine yapımı tamamlanan Kurupelit Yat Limanındaki deniz kirliliği, hem çevre esnafı hem de marinada teknesi olan vatandaşların tepkisine neden oldu.

205 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen liman, 900 metre uzunluğunda mendireğe sahip ve kıyı çizgisi mesafesi 380 metreden oluşuyor. Akıntının olmadığı limanda deniz dibindeki yosunların deniz yüzeyine vurması ve duyarsız vatandaşların attığı çöpler, bölge sakinleri ile gezmeye gelen vatandaşları rahatsız etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin limanı temizlemesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, görüntünün Samsun’a yakışmadığını ifade ederek, “Bu pisliğin Büyükşehir Belediyesi tarafından biran önce temizlenmesi gerekiyor. Trilyonluk yatırım bu hale mi gelmeli? Denizde dalga sirkülasyonu olmadığı için bu tür yosunlar oluşuyor ama bunları da belediye hesap etmeliydi” derken, İzmir’den Samsun’da ziyarete gelen bir vatandaş ise, limanda gördüğü pislik karşısında şaşkınlığını gizleyemediğini ve bu görüntünün Samsun’a hiç yakışmadığını ifade etti.

Haber: Gaye OĞUZ - Gökhan İÇKİLLİ

Kamera: Furkan KOÇ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.