Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bunu biliyor muydunuz? Samsun’da bir esnaf...

Özel Haber

Samsunlu kuaförden eşine pek rastlanmayacak türden sağduyu içeren bir davranış. Kuaför Hakan Esen, gün içinde kullandığı jiletleri kağıt toplayıcılarının yaralanma ihtimalini düşünerek tıbbi atık kutularında biriktiriyor.

Samsun Haber - Atakum ilçesinde Atakent mevkiinde kuaför dükkanı sahibi Hakan Esen, gün içinde müşterilerini tıraş ederken kullandığı jiletleri direkt olarak çöpe atmak yerine tıbbi atık kutusunda biriktirerek tıbbi atık çöpüne atıyor.

Bakın neden?

Sağduyulu davranışı hakkında konuşan Hakan Esen, insan sağlığına önem verdiğini ve bu nedenle kullanılmış jiletleri sıradan bir çöp gibi direkt çöpe atmak yerine bu şekilde biriktirdiğini söyledi. Esen, “Çöplerden ekmek parasını çıkartan insanlar var. Jiletlerin düşünmeden çöpe atılması bu insanların yaralanmasına neden olabilir. Bu yaralanma sıradan bir kesik dışında çeşitli hastalıklara sebebiyet de verebilir. Bunu düşünmemiz gerekiyor. Ayrıca, sokak hayvanları da çöplerden kendileri için yiyecek topluyorlar. Bu jiletler onların yaralanmasına da neden olabilir” dedi.

Jiletleri biriktirmeye 2 yıl önce başlamış

15 yaşında çırak olarak kuaförlük mesleğine başladığını ve 2 yıldır kendi dükkanı olduğunu anlatan Esen, “Ben gün içinde dükkanımızda kullandığımız jiletleri biriktirmeye yaklaşık 2 yıl önce biriktirmeye başladım. Elimde şu ana kadar 5 binin üzerinde kullanılmış jilet var. Bunları tıbbi atık çöplerine atacağım” diye konuştu. Esen, bu konuda meslektaşlarının da duyarlı olmasını umduğunu söyledi.

Yasin ÖZBİLGE – Yasir BABA

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.