Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bu paralar nereye gitti

Özel Haber

Samsun’un otopark sorunu ile ilgili Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, “Samsun’un büyük bir sorunu otoparktan oluşmaktadır. Belediyelerin, Büyükşehir’in aldığı bu paraları nereye kullandığını merak ediyoruz” dedi.

Samsun haber - Atakum Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek Samsun’un otopark sorunu ve yol kenarlarındaki parkomatlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.


“Samsun’un büyük sorunu otopark”


Samsun’un en büyük sorununun otopark olduğunu söyleyen Başkan Sinecek, “Ülkemizde de devam eden ve Samsun’un büyük sorunu olan otopark konusu gündemdedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla birlikte bir genelge geldi. Samsun’un büyük bir sorunu otoparktan oluşmaktadır. Belediyelerin, Büyükşehir’in aldığı bu paraları nereye kullandığını merak ediyoruz. Yolun üzerine bırakılan araçların hiçbir tanesinde binaların altında otopark olmadığını teyit ederek o paraları alıp nereye kullandığını soruyorum”

“Parkomatlar Samsun’un kanayan yarasıdır”

Parkomat sisteminin Samsun’un yarayan kanası olduğunu ifade eden Sinecek,  “Her yeni binanın altında o binaya ait otopark olmak zorunda ama yapmıyorlar. Otopark paraları belediyeye ödeniyor. Belediyeler ise bu paraları başka işlerde kullanıyorlar. Bunu en iyi Samsun’da görmüş oluyoruz. Bütün yollara parkomatları koyuyorlar. Parkomatlar Samsun’un yarayan kanasıdır. Samsun’daki ihaleye verilmiş bu otoparkı bir şahıs tarafından işletiliyor. Samsun’daki parkomat sistemi dünyada olmayan bir sistemdir”


Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.