Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bu devlet daha size ne yapsın…

Özel Haber

Samsun’un Cumhuriyet Meydanı’nda yayaların kırmızı ışığa aldırış etmeden, kendi hayatlarını da hiçe sayarak geçiş yapmalarına isyan eden mahalle esnafı, “Bu devlet daha size ne yapsın” diyor.

Samsun Haber – Ülkemizde her gün trafik kuralları ihlalinden meydana gelen kazalar kimi zaman can alıyor, kimi zamanda büyük maddi hasarlara sebebiyet veriyor. Yetkililerin sürekli uyarılarına rağmen trafik ihlallerine her defasında bir yenisi ekleniyor.

Objektiflere takılan bu görüntüler Samsun’un İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanından. Samsun’da kural hatalarından meydana gelen kazalara kimi zaman araç sürücüleri, kimi zamanda yayalar sebep oluyor. Trafik ihlalleri sonucunda can kaybı yaşanmamasına ise sevindirici gözle bakılıyor.

“Eğitim Seviyemiz Halen Diplerde”

İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanındaki yaya geçitleri yetkililer tarafından kesik çizdi yerine yayaların daha iyi görebileceği şekilde tamamen boyandı. Ancak yayaların tamamen boyanmış yaya geçitlerini kullanmayıp halen kenardan geçiş yapmalarına esnaf tepki gösteriyor.

İlkadım İlçesi Cumhuriyet Meydanında esnaflık yapan Murat İleri, “Ülke olarak halen eğitilemediğimizin üzüntüsündeyim. Bu devlet bu insanlara daha hangi uygulamayı getirmeli. Yayalar daha iyi görmeleri için kavşak işaretlerini tamamen boyadı. Halen insanlar ya kenardan geçiyor yada araç sürücüleri yolcuları kavşağın göbeğinden alıyor. Avrupa’nın hangi yerinde bu görüntü var. Eğitim seviyemiz halen diplerde geziyor. Bu çok üzücü bir tablo” dedi.

“Korna Sesleri İnsanları Etkilemez Oldu”

Cumhuriyet Meydanındaki bu manzaranın hiç değişmeyeceğini söyleyen mahalle esnaflarından Samet Arslan, “Kırmızı ışıkta üstünlüğün insanlar hep kendilerinden yana olduğunu düşünüyorlar. Günde nereden baksanız korna sesleri milyonları buluyor. Avrupa’da bu seslerin çeyreğini bile duymayız. Artık korna sesleri insanları etkilemez oldu. Kazalar oluyor. Bazen insanlar ölüyor. Bu kadarı da artık fazla diyorum” diye konuştu.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.