Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Bedri Yaşar: Kendi ülkelerinde gezip, eğlenip tekrar geliyorlar

Özel Haber

Angela Merkel Almanya’da kalan ve bayramda tatile giden Suriyeli ile Iraklı mültecileri sınır dışı etmesiyle ilgili İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Kendi ülkelerinde gezip eğlenip tekrar geliyorlar. Bu doğru değil. Ben bu konuda Angela Merkel’e katılıyorum” dedi.

Samsun Haber - Angela Merkel Almanya’da kalan ve bayramda tatile giden Suriyeli ile Iraklı mültecileri sınır dışı ediyor. Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın sunduğu Gündem programına konuk olan İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“Kendi ülkelerinde gezip eğlenip tekrar geliyorlar”

Suriyelilerin ülkesine dönemsini arzu ettiklerini ifade eden İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “2015 yılına kadar ortaya koyduğu dış politika Türkiye’yi aldı götürdü. Esad karşıtı Amerika ile birlikte yönetilen bir politikaydı. Rusya ve İran’ın orada baskın olmasıyla beraber orada dengeler değişti. İstesek de istemesek de Suriye’de Esad’sız bir çözüm görünmüyor. Biz siyasi parti olarak Suriyelilerin ülkesine dönmesini arzu ediyoruz. Merak Akşener’in bir sözü vardı. Biz bir daha ki Ramazan ayını Suriyelilerle Şam’da yapalım. İnsani yaklaşımlar farkıdır ama Türkiye’yi bir çiftlik gibi kullanıyorlar. Türkiye’de yaşayan onlarca Suriyeli bayramlarda ülkelerine gidiyorlar. Kendi ülkelerinde gezip eğlenip tekrar geliyorlar. Bu doğru değil. Ben bu konuda Angela Merkel’e katılıyorum. Bu kişileri mülteci statüsüne koymak mümkün değil” diye konuştu.

Müberra TAŞÇI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.