Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Balıkçılarda akşam bereketi

Özel Haber

Samsun'da kış aylarının aranan lezzeti olan balık, tezgahlarda bolca görülmeye başladı. Diğer illerde 15 liraya kadar yükselen hamsi fiyatı, Karadenizli balıkçıların başarılı geçirdikleri av sezonu sayesinde ucuzlamaya başladı.

Samsun Haber – Balık, içerisinde barındırdığı birçok vitamin ve yağ ile insan sağlığı için önemli bir öneme sahip. Özellikle kış aylarında insan vücudunun ihtiyaç duyduğu birçok besini sağlamasının yanı sıra, hastalıklara da adeta duvar örüyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Uzmanlar sık sık balık tüketilmesi gerektiğini bildirdi.

Samsunlular balığa hücum etti

Samsun’da Karadeniz sularının soğumasının balıkçılar açısından bereketli olduğunu söyleyen balıkçı Halil Kıyak, “Diğer illerde balık fiyatları çok yüksek. Zaten vatandaş mevsim olarak hamsiyi tercih ediyor. Samsun’da zaten hamsinin memleketi sayılır. Marmara hamsisini vatandaş karadeniz hamsisine göre daha az tercih ediyor. Bu da Samsunlu balıkçıların işine geliyor. Diğer illerde 15 TL yi bulan hamsi fiyatları şu an itibariyle Samsun’da 4 TL ye kadar düştü. Sanıyorum ki Samsunlular bu yıl yine hamsiye doyacak.

Haber: Ekrem BİRCAN

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.