Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Atakum’un göbeğinde pes dedirten olay

Özel Haber

Samsun’da görme engelli bir vatandaş, eşi ve ablasıyla işten eve dönerken Türk-İş Atatürk Bulvarı’nda bulunan açık bırakılmış çukura düştü.

Samsun haber - Görme engelli olan Ahmet Uçarlı (30), 3 gün önce işten evine dönerken büyük bir şok yaşadı. Otobüsten indikten sonra kavşak ışıklarından uzakta olduklarını farkettiklerini ve biraz yürüdükten sonra eşinin bir çukura düştüğünü, ardından da kendisinin düştüğünü belirten Uçarlı, o anları mikrofonumuza anlattı.


Eşiyle ve ablasıyla otobüsten indiklerini söyleyen Ahmet Uçarlı, “Türk-İş kavşağındaki lambaları ararken ters tarafta olduğumuzu farkettik ama geç farkettiğimiz için bu çukura düşmüş bulunduk. Yanımızda bize yardım edecek bir insan olmadığından kendi imkanlarımızla çukurdan çıkıp yürümeye devam ettik. O anın şokuyla sadece fotoğraf alabildik” dedi.


Çukura düştükten sonra hissettiklerinden bahseden Uçarlı, “Bizce utanç verici bir şey. Bunun izahı olamaz. Burada kasti bir ihlal var. Uyarı değil, cezası olmalı. Samsun’da ciddi sorunlar var. Kaldırımlar önemli bir sorun bence. Kaldırımlarda çokça çukur ve tümsekler var. Yürümemiz oldukça zorlaşıyor” diye konuştu.


Bu durumu Atakum ve Büyükşehir Belediyesine de bildirdiğini belirten Uçarlı, belediyenin de hiçbir şey yapmadıklarını ve ilgilenmediklerini söyledi.


Biz de Samsunhaber.com ekibi olarak vatandaşlarımıza engelliler için ne yapılması gerektiğini sorduk.

Haber: Dilek Alabulut

Kamera: Furkan Koç

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.