Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

AK Parti’den Samsun’a baskın

Özel Haber

AK Parti Genel Merkezi Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Ünal Samsun’a gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı, il başkanı, ilçe başkanları ile tek tek görüştü.

Samsun Haber – AK Parti Genel Merkezi'nin ani bir kararla geçtiğimiz gün Samsun'a gönderdiği Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve İl Koordinatörü Cumhur Ünal, parti binasında sözlü temayül yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'teşkilatta metal yorgunluğu görüyorum' sözlerinin ardından il teşkilatları mercek altına alındı. 2019 yerel seçimleri öncesi Belediye Başkanları, il başkanları ve ilçe yönetimlerinde değişiklik yapılması için düğmeye basıldı. Büyükşehirlerde il ve ilçe kongreleri ertelendi.

Bu süreçte AK Parti Genel Merkezi ani bir kararla AK Parti Bölge Koordinatörü Hacı Turan ve Samsun İl Koordinatörü Cumhur Ünal'ı Samsun'a gönderdi. Turan ve Ünal, AK Parti Samsun İl Başkanlığı'nda ilçe başkanları, belediye başkanları, büyükşehir meclis üyeleri, kadın kolları başkanları ve gençlik kolları ile tek tek görüşme yaptı, görüşlerini aldı. İl yönetiminin performansı, ilçe başkanlarıyla ilgili görüşler ve genel merkeze iletilmesini istedikleri sorunları sözlü olarak dinledi not aldı.

RAPOR HAZIRLANIYOR

Turan'ın görüştüğü isimler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, Kadın Kolları Başkanı Rabia Keser ve çok sayıda partili isim yer aldı. Hacı Turan bu görüşmeleriyle ilgili görselleri de sosyal medya hesabından paylaştı. Ünal ve Turan'ın sorulara aldığı cevaplar karşısında ortak düşüncelerle hazırlanacağı rapor AK Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'a teslim edilecek. AK Parti'nin gerçekleşen temayül öncesinde belediye başkanlarının performansı ile ilgili anket çalışması yaptığı biliniyordu. Bu çalışmanın da raporda yer alması bekleniyor.

GÖRÜŞME FOTORAFI

AK Parti Bölge Koordinatörü Hacı Turan, sözlü temayül niteliği taşıyan görüşmelerinin fotoğraflarını kendi sosyal medya hesabından paylaşarak, “AK Parti Samsun İl Başkanlığımızda, teşkilatımızın AK Yürekli mensuplarıyla kongre süreci ve çalışmalar hakkında görüşmeler yapıp istişarelerde bulunduk. Ayrıca il yönetim kurulu üyemizin düğününe katılarak çocuklarının mutluluğuna ortak olduk” diye yazdı.

İstanbul, Düzce, Niğde, Bursa, Ankara ve Balıkesir Belediye Başkanları’nın istifasının ardından gözler yeniden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti MYK’ya çevrildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.