Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

70 ilden gelen ürünler Atakum’da

Özel Haber

Atakum Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen Yöresel Ürünler Pazarına farklı illerden gelen üreticilerle keyifli röportajlar gerçekleştirdik.

Samsun haber – Atakum Belediyesi ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinin işbirliğinde düzenlenen Yöresel Ürünler Pazarı, Samsun Atakum ilçesi Türkiş tramvay durağının yukarıındaki alanda 18 Nisan tarihinde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Yöresel Ürünler Pazarında 70 ilin yöresel ürünleri Samsun halkına tanıtılıyor. Yöresel Ürünler Pazarının 3.’cü ve 4.’cü günü Uluslararası Venedik Sirki, tüm ziyaretçilere ücretsiz gösteriler sunacak. Vatandaşlar 1 Mayıs tarihinde sona erecek olan pazarda birbirinden güzel lezzetleri tatma ve birbirinden eğlenceli gösterileri izleme şansı bulacak.

Kahramanmaraş’ın dondurmasından, Erzincan’ın içli köftesine, Egenin muhteşem sızma yağı ve Balıkesir’in meşhur zeytinlerine, Kayseri’nin birbirinden güzel pastırma ve mantısına kadar birçok lezzetli ürünü görüp tadabileceğiniz bu fuarda sadece yöresel yiyecekler bulunmuyor. Yöresel Ürünler Pazarında aynı zamanda çocukların da büyük ilgi odağı olan deve, maymun ve papağan gibi hayvanlar da görülebilecek. 

“Geçen senelerde olduğu gibi yine katıldık. Çünkü Samsunlular güler yüzlü ve sıcakkanlı insanlar. Samsun halkı Yöresel Pazarı seviyor ve her sene bizi burada görmek istiyor. Bugün daha pazarın 2. günü olmasına rağmen Samsunlular yoğun ilgi gösteriyorlar. Ürünlerimizi kendimiz üretiyoruz. Ürünlerimizin hepsi doğal bu yüzden de birçok faydası var.”

Haber: Müberra TAŞÇI Kameraman: Oğuzhan YÜKSEL

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.