Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Zeytinliklere yatırım yapılmayacak

Gündem

Zeytinlik alanlara yatırım yapılması ile ilgili kanun tasarısı gelen tepkiler nedeniyle geri çekildi. Konu ile ilgili açıklama Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den geldi.

Hükümetin, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nda zeytinlik alanlarda yatırım yapılmasına izin verilmesine olanak sağlayan 2. madde gelen tepkiler üzerine geri çekildi.


Üretimin Desteklenmesi ve Sanayinin Geliştirilmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşmelerine Sanayi, Tabii Kaynaklar, Enerji, Ticaret, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda devam edildi.


Komisyonun ikinci oturumunda konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü komisyonun ikinci oturumunda yaptığı konuşmada hassasiyetleri dikkate aldıklarının altını çizerek, zeytinlik alanlarda yatırım yapılmasına izin verilmesine olanak sağlayan düzenlemeyi kapsayan 2. maddeyi tasarıdan çıkaracaklarını söyledi. Tasarıya özellikle sosyal medyada büyük tepki gösterilmişti.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.