Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Yuttan hava durumu

Gündem

Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sakarya ve Sivas semaları ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde havanın yerelde etkili olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor.

Alınan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Sakarya ve Sivas semaları ile Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde havanın yerelde etkili olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor.
Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer bölgelerde kayda değer bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genel olarak kuzeyli, Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif ve orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, K. Maraş, Adıyaman ve Malatya çevreleri ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. 2 Temmuz itibariyle bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek değerleri şu şekilde:
Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 31
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 36
Bursa: Parçalı ve az bulutlu 33
Adana: Parçalı ve az bulutlu 34
Antalya: Az bulutlu ve açık 35
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğleden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor) 27
Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, zamanla yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38
 
 
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.