Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye Fransa'ya sert çıktı

Gündem

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un terör örgütü üyelerini sarayında ağırlaması ve destek sözü vermesine ilişkin Türkiye'den tepki aldı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklamasında, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, terör örgütü SDG ile Türkiye arasında arabulucuk yapmak istediğini söylemesi, terör örgütü üyelerini sarayında ağırlaması ve destek sözü vermesinin ciddiyetten uzak bir açıklama olduğunu belirten Kalın, "Türkiye'nin SDG adı altında kendini meşrulaştırmaya çalışan PKK/PYD/YPG ile ilgili duruşu açık ve nettir. Türkiye ile bu tür terör yapılanmaları arasında 'diyalog, temas, arabuluculuk' gibi ciddiyetten uzak yaklaşımları reddediyoruz. Terör yapılanmalarını meşrulaştırmak anlamına gelecek adımlar atmak yerine dost ve müttefik kabul ettiğimiz ülkeler terörün her türüne karşı açık ve net bir tavır sergilemelidir. Farklı isim ve kılıflar terör örgütünün kimliğini gizleyemez" dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.