Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye'den 53 ülkeye tıbbi malzeme yardımı

Gündem

Türkiye, yardım çağrısında bulunan 53 ülkeye tıbbi malzeme yardımında bulundu.

Tüm dünyanın Koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bu günlerde 

Türkiye; milli imkanlarla üretilen tıbbi yardım paketlerini, ihtiyacı olan ülkelere gönderiyor. Şimdiye dek 100'den fazla ülkeden yardım talebi gelirken Türkiye bunlardan 53'üne olumlu cevap verdi.

TÜRKİYE'DEN ÇİN'E DESTEK

Türkiye aralarında ABD, Çin, Almanya, İngiltere, İspanya, İtalya, İrlanda, İran, Sırbistan, Tunus, Kosova, Bosna Hersek, Somali ve Filistin'in de bulunduğu 53 ülkeye uçaklarla malzeme gönderdi. İlk destek, salgının ortaya çıktığı Çin'e verildi. 31 Ocak'ta içerisinde bin adet biyolojik tehlike tulumu, 93 bin 500 filtreli maske, 500 medikal koruyucu gözlük ve 10 bin non-steril takviyeli ekipman bulunan destek paketleri virüsün çıkış noktası olan Çin'e gönderildi.

72 MİLYONLUK DESTEK

Türkiye'nin Çin'e gönderdiği yardımdan sonra komşumuz olan Bulgaristan'a 11 Mart tarihinde 50 bin maske, 100 bin tulum ve 100 bin koruyucu gözlük gönderildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne ise 13, 21, 28 Mart tarihlerinde 72 milyon liralık finansal kaynak, tanı kiti, aşı, ilaç ve diğer ekipmanların bulunduğu bir uçak dolusu tıbbi malzeme gönderildi.

KKTC'ye destekler halen daha devam ediyor. İran'a da 17 Mart'ta 10 bin tanı kiti, 4 bin 715 tulum, 20 bin önlük, 2 bin 4 gözlük, 4 bin N95 maske ve 73 bin 3 katlı maske yardımı yapıldı.

Irak'a 19 ve 31 Mart tarihlerinde 30 bin maske, 475 adet gıda kolisi ve dezenfektan gönderildi.

Türkiye, Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Lübnan'a da gıda yardımında bulundu. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği üzerinden ulaştırılan yardımlar, ülkenin en yoksul bölgesi Trablusşam ve Akkar kentlerindeki 600'ü aşkın aileye teslim edildi.

AVRUPA'YA YARDIM

Avrupa'da Koronavirüsten en çok etkilenen İtalya ve İspanya'ya da yardım yapıldı.

Bu ülkelere 1 Nisan'da destek paketleri ulaştırıldı. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bünyesindeki askeri fabrikalarda, dikimevlerinde ve Makina Kimya Endüstrisi Kurumunda üretilmiş maske, kıyafet, antibakteriyel sıvı gibi malzemeler askeri kargo uçaklarıyla gönderildi. Koronovirüsle mücadele kapsamında Güney Amerika ülkesi Kolombiya'ya da 24 Mart'ta 26 bin tanı kiti gönderildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.