Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Türkiye'deki Suriyeli Erkekler Askere Alınsın Kampanyası Başlatıldı

Gündem

Türkiye genelinde imza kampanyalarının yapıldığı change.org sitesinde ülkelerindeki savaştan kaçıp, Türkiye'ye sığınan Suriyeli erkeklerin askere gitmesi için imza kampanyası başlatıldı.

Türkiye genelinde imza kampanyalarının yapıldığı change.org sitesinde Türkiye'de yaşayan Suriyeli erkeklerin askere gitmesi için imza kampanyası başlatıldı. Başlatılan bu imza kampanyasında çok sayıda vatandaş yaşları 18 ile 45 arasındaki Suriye'li erkeklerin TSK'ya katılıp Türk askerleriyle birlikte ülkelerini savunmaları yönünde oy kullandı.

Suriye’deki iç savaşın ardından 3 milyona yakın mülteci Türkiye sığındı. Suriye vatandaşlarına kapılarını açan Türkiye, mültecilerden 280 binini barınma merkezlerinde ikame ederken, geri kalan 2.5 milyon Suriyeli ise illere dağıtıldı.
Türkiye genelinde imza kampanyalarının yapıldığı change.org sitesinde ”Türkiye'de bulunan 18-45 yaş arası Suriyeli erkekler askere alınsın. Suriye için savaşsın” başlığı altında açılan kampanyaya kısa sürede 30 bin imza toplandı. Ankara'da bulunan bir vatandaşın başlattığı kampanya kısa sürede sosyal medyada dikkat çekti.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.