Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Taşerona kadro soru önergesine bakandan cevap

Gündem

CHP'nin taşerona kadro konusunu soru önergesi ile hükümete iletmesi taşeron çalışanları heyecanlandırdı. Konu ile ilgili ilk açıklama ise Mehmet Müezzinoğlu'ndan geldi.

Taşerona kadro konusunda çalışmalar devam ediyor. CHP, meclise sunduğu soru önergesinde taşeron işçilerin kadrolu yada eşdeğer statüde çalıştırılmaları konusunun ne zaman yürürlüğe gireceğini gündeme taşıdı.

Sabah Gazetesinde yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, taşerona kadro konusunda çalışmaların Maliye Bakanlığı koordinesinde sürdüğünü belirtti. Müezzinoğlu açıklamalarında, “Kamu İhale Kanunu ve diğer mevzuattaki hükümler uyarınca, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında, yükleniciler tarafından çalıştırılan personele yönelik çalışmalar Maliye Bakanlığı koordinesinde devam etmektedir” dedi.

TAŞERON ÇALIŞANLAR İCRAAT BEKLİYOR

Aylardır çalışmalar devam ediyor yönünde açıklamalarda bulunulurken taşeron işçiler artık söz değil icraat bekliyor. Özellikle sosyal medyada örgütlenen taşeron, kadro çalışmalarının tamamlanması için bekleyişini sürdürüyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.