Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Taşeron işçileri ilgilendiren o açıklama

Gündem

Taşeron işçi olarak çalışan personelleri ilgilendiren resmi açıklama geldi. Aralık ayında konunun TBMM'ye geleceğinin söylendiği açıklamada, eşit işe eşit ücret ile eşit işe eşit itibar ifadeleri ön plana çıktı.

KHK kapsamında taşeron işçilerin 4/D statüsünde kadroya dahil edilme sürecinde KİT'lerde çalışan taşeron işçiler bu imkandan faydalanamadılar. KİT çalışanları uzun zamandır eşit işe eşit ücret talebiyle kadroya dahil edilmelerini talep ederken konuya dair resmi açıklama geldi. 

İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral taşeron işçilerin durumlarına dair açıklamada bulundu. Oral, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda gerçekleştirilen bütçe görüşmeleri kapsamında yaptığı açıklamada  "Taşeronların kadroya geçişlerinde yaşanan bir eşitsizliğin de giderilmesi için adım atılması çağrısında bulunmak istiyorum. Kamu iktisadi teşebbüsleri yani KİT’lerde çalışan ve kadroya geçen pek çok taşeronla aynı işleri yapan emekçiler üç yıldır kadro umuduyla beklemektedirler. Eşit işe eşit ücret, eşit işe eşit itibar şarttır; adalet emekte tecelli etmektedir. Karayollarında, PTT’de ve pek çok kurumda kadro bekleyen taşeronlara bir müjde verelim" dedi.
 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.