Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Suriyeliler ülkelerine geri dönüyor

Gündem

Ramazan ayında Türkiye’den Suriye’ye dönenlerin sayısı 42 bin 406 oldu. Şam Cephesi Halkla ilişkiler Müdürü Bera el Şami, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Suriyeliler, Ramazan ayında ülkelerine dönüyor. Yapılan açıklamada Ramazan’da Türkiye’den Suriye’ye 42 bin 406 kişinin geçtiği belirtildi.


Ramazan ayı nedeniyle Türkiye’den Suriye’ye dönenlerin sayısı 42 bin 406’a ulaştı. Bu sayının Ramazan ayı sonuna kadar 100 binin üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.

 
Her gün yaklaşık 500 Suriyelinin Gaziantep’teki Karkamış Sınır Kapısı’ndan ülkelerine geri döndüğü öğrenildi. Suriye’ye dönen mültecilerin, Özgür Suriye Ordusu tarafından evlerine ulaştırıldıkları belirtildi.


Şam Cephesi Halkla ilişkiler Müdürü Bera el Şami konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Kardeşlerimizin ülkelerine geri dönmelerinden dolayı önce Allah’a hamd ediyoruz. Onlara ülkelerinde mutlu bir hayat temenni ediyoruz. Biz Cephet el Şamiye olarak geri dönen kardeşlerimize evlerine dönmeleri için nakliye hizmeti sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.