Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Son dakika! Brunson davasında karar verildi

Gündem

ABD'li papaz Andrew Craig Brunson davasında karar verildi. Brunson 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılırken yattığı süre göz önüne alınarak serbest bırakıldı.

Brunson davasında karar berildi. Casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve tutukluluğu ev hapsine çevrilen papaz Brunson'un İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşması başladı. Savcı, Brunson için adli kontrol karalarının kaldırılmasını ve örgüte üye olmaktan 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.

2.5 ay civarında ev hapsinde bulunan papaz Brunson, ABD'ile ortamın gerilmesine neden olmuştu. Brunson'un İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davasının 4. duruşması başladı.

DURUŞMANIN SEYRİ DEĞİŞTİ

Brunson davasının seyrini değiştirecek ifadeler verildi. Daha önce Brunson aleyhinde ifade veren isimler kafa karıştırıcı yeni ifadeler verdi. 

Davanın kilit isimlerinden Levent Kalkan 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cülerin Brunson'un dua evinde barındığını bu bilgiyi de Yılmaz Demircan'dan duyduğunu söylemişti.

Mahkemede Demircan ve Kalkan yüzleştirildi. Demircan mahkemede, "Bu evde ben sadece Korelileri gördüm" dedi. Mahkeme başkanı Kalkan'a "Hani FETÖ'cüler burada kalmıştı demiştin" deyince de Kalkan ilginç bir yanıt verdi ve "Sayın Başkan ben böyle bir şey söylemedim" ifadelerini kullandı.

Soruşturmada verdiği ifadenin yanlış olduğunu belirten Kalkan, "Benim kilise ve yakınında FETÖ'cülerin saklandığı yönünde bir ifadem olmadı" sözcüklerini kullandı.

Mahkemede konuşan diğer bir isim Sürer Kalkan, Kalkan'ın konuşmasına şaşırdığını belirterek ise, "Ben bombacı mombacı görmedim, ben bomba yapıldığını oda görmedim. Ben terörist de görmedim. Benim için Tüm Suriyeliler teröristtir. Ben milliyetçi biriyim" diye konuştu.

İfadelerin dinlenmesinin ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme tarafından papaz Brunson'a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.