Samsun Haber | Samsun Son Dakika Haberleri | Samsunspor

Sokakta bunu yapmanın artık cezası var

Gündem

İstanbul Samatya sahilinde bir vatandaşa kesilen ceza, sosyal medya başta olma üzere pek çok yerde tepki çekti. Ali Neşet isimli vatandaşa sokakta öpüştüğü gerekçesiyle 109 TL para cezası kesildi.

İstanbul Samatya sahilinde bir vatandaşa çevreyi rahatsız ettiği gerekçesiyle kesilen 109 lira para cezası günün en çok konuşulan olayları arasında yer aldı. 


Demokrat Haber sitesinin haberine göre, Ali Neşet adlı genç Twitter hesabından, "Sokakta öpüşmekten 109 lira ceza yedim" paylaşımında bulundu.
 

İŞTE ​ALİ NEŞET'İN TWETTER PAYLAŞIMI

"Arabaya bindirene kadar Google'a bak öpüşmenin cezası var diyen memur, kendi bakıp bulamayınca rahatsız etmek diye dayattı işlem yaptı. Çevreye rahatsızlıkmış, "tutanağa rahatsızlık değil öpüşmek diye yaz" dedim, nasıl yazayım dedi, kucağına kızı oturtmuş öpüyorsun diye delirdi. ​Soruları ben sorarım ben polisim diyor, Amerikan suç filmi sanki. Soru soramaz, ukalalık yapamaz, öpüşemez, polise cevap veremezsiniz."


Ali Neşet, ayrıca kesilen cezanın tutanağını da paylaştı:



Ali Neşet'in paylaşımı sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bazı vatandaşlar ise hukuki olarak destek oldu.


Ercan Ateş adlı kullanıcı, "Sulh Ceza Hakimliğine itiraz et. Cezanın kaldırılması lazım. Çünkü 37.madde mal ve hizmet satmak için rahatsız etmeyi düzenler. 15 gün süren var. Olay yerinin bağlı olduğu adliyenin Sulh ceza hakimliği bakar" paylaşımında bulundu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.